základní část, 7. kolo
03.09.2022 16:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Plzeň stále nepoznala chuť porážky. Ambicióznímu Liberci zasadila lekci z produktivity

I přes nevýrazný vstup do zápasu dokázala Plzeň v utkání sedmého kola Fortuna ligy porazit ve formě hrající Liberec 1:0. Těsné vítězství úřadujícímu mistrovi zajistil jedinou střelou na branku ve 41. minutě exliberecký Jan Sýkora. Svěřenci trenéra Michala Bílka tak v lize stále neprohráli a natáhli vítěznou sérii proti Slovanu na čtyři střetnutí.

Slovan Liberec od startu sezony udivoval svými výkony a po šesti odehraných kolech držel krok s čelem tabulky. Jedním z faktorů znamenajících kvalitní výsledky byla forma stopera Maksyma Talovjerova, jenž však v minulém kole dostal červenou kartu a nebyl pro duel s úřadujícím mistrem připraven. Plzeňští plynule navázali na hru z titulové sezony a okupovali druhou příčku, přičemž nebýt odloženého střetnutí s Brnem, mohli soutěž vést. V souboji se Severočechy usilovali o pátou ligovou výhru v řadě.

Ve 20. minutě mohl přidat svou šestou branku v sezoně Mick van Buren. Dominik Preisler doběhl průnikovou přihrávku u brankové čáry a pohotově poslal míč do malého vápna, zakončení z bezprostřední blízkosti ale díky reflexivnímu zákroku zneškodnil Jindřich Staněk. Plzeň se i kvůli dobře hrajícímu Liberci nedokázala dostat do zápasu, domácí byli nebezpečnějším celkem. Viktoriáni zahrozili až ve 38. minutě z přímého kopu, ze 28 metrů nastřelil břevno Jhon Mosquera. O tři minuty později ale nahrál na gól svému spoluhráči Sýkorovi, jehož pokus z hranice vápna zapadl přesně k pravé tyči.

Plzeňští si po změně stran vedení zkušeně hlídali. Liberec byl sice více na míči, obranný blok, který do druhého poločasu vyslal trenér Bílek, však odváděl bezchybnou práci. Co nezvládla defenziva, zneškodnil pak vynikající Staněk, který je v lize zatím nejdéle nepřekonaným brankářem. Taktika hostů se ukázala jako úspěšná, když dokázali těsné vedení ubránit a ligovou porážku nepoznali ani po 28 utkáních.

Plzeň si tak připsala již pátý ligový triumf v řadě a nadále si užívá snového úvodu sezony. V příštím kole si 10. září zahraje v Olomouci, Liberec se o den později představí na hřišti Bohemians.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Barták

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Houfi

0:2

Reagovat
Alan

1:1

Reagovat
Elmas

0:2

Reagovat
deporpepa

Škoda těch břeven, mohl to být klidný zápas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele