základní část, 5. kolo
27.08.2022 19:00 CET
1 : 1
(0:1)
Stadión:
epet ARENA, Praha

Reportáž

Sparta prospala úvod a s Bohemians nakonec uhrála pouze bod

Solidně zaplněná Letná hnala sparťany vstříc vítězství v malém pražském derby proti Bohemians. Domácím však nevyšel vstup do utkání a jejich následný nápor vedl pouze k vyrovnání. Sparta se po dělbě bodů posunula do čela tabulky, avšak musí čekat na výsledek nedělního zápasu Slavie v Brně.

Šance si jako první připisovali Klokani. Ve druhé minutě hledal Hronek centrem Puškáče, jenž v tísni hlavičkoval nepřesně. O osm minut později už nicméně spolupráce obou fotbalistů rezultovala ve vedoucí gól. Puškáč si vzal míč po dlouhém nákopu a předal jej Hronkovi. Ten se přes Pavelku uvolnil ke střele, do které se bránící středopolař ještě stihl položit. Ránu ovšem nezastavil, naopak ji nešťastně tečoval, načež balón přeletěl padajícího brankáře Sparty Holce.

Vyrovnat hodlal za deset minut debutant v sestavě Letenských Jankto, jehož pasem oslovil Sadílek. Levonohému reprezentantovi ale nesedl volej a gólman Bohemians Valeš si tak připsal snadný zákrok. To Holec se na druhé straně pořádně zapotil ve 27. minutě. Nejprve zlikvidoval nebezpečnou střelu Berana a následnou dorážku Kovaříka vytáhl na břevno.

Domácím dělali brejky protivníka velké starosti a jeden z nich tak raději za cenu faulu hned v samém počátku zastavil Sørensen. Dánský zadák mohl být každopádně rád, že neviděl červenou kartu. Po půlhodině hry už konečně pořádně zahrozila také Sparta. Čvančara v pokutovém území připravil palebnou pozici pro Daňka, jehož projektil tečoval jeden z bránících hráčů na tyč svatyně Vršovických.

Po změně stran se převaha Letenských projevovala také v počtu příležitostí. Hned tu první domácí taky zužitkovali. Střelu Daňka osm minut po změně stran ještě zastavil Křapka, k dorážce se nicméně rychle natlačil Čvančara, jenž poslal míč za Valešova záda - 1:1. Vzápětí si ovšem sparťané zhluboka oddechli poté, co po standardní situaci vyplaval za jejich defenzivou nikým nehlídaný Puškáč. Útočník Bohemky však netrefil bránu.

V dalších minutách postupně sílil tlak Letenských. Střílený pas od Højera neusměrnil mezi tři tyče Juliš, v 76. minutě pak Sáček nepřelstil Valeše a zároveň se marně dožadoval penalty po kontaktu s Jindřiškem. O tři minuty později už Sáček gólmana Klokanů překonal, avšak Valeše zastoupil jeden z jeho spoluhráčů. Ve třetí minutě nastaveného času pak remízový výsledek potvrdila nepřesná hlavička Juliše po centru od Sørensena.

Autor: Ondřej Vaculík / fortunaliga.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Sparta nedokáže najít recept na bojovnou hru Klokanů a pod Priskem se začne viklat židle.

0:1

Reagovat
Alan

4-0

Reagovat
smazaný uživatel

Prohráli s Hradcem, klidně mužou vyhrát se Spartou.

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
ondrasch77

4:1

Reagovat
Martin9719

Výhra Sparty o 2 a více gólů.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele