základní část, 16. kolo
12.11.2022 18:00 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
epet ARENA, Praha

Reportáž

Sparta zatopila Budějovicím i bez kotle. V zamlženém výročním duelu našel bránu jen Haraslín

V závěrečném zápase sobotního programu 16. kola Fortuna ligy zvítězila Sparta nad Českými Budějovicemi 1:0. Duel doprovázený velmi hustou mlhou rozhodl už ve 12. minutě krásným gólem Lukáš Haraslín. Domácí, kteří při příležitosti 129. výročí založení klubu nastoupili v bílých dresech, tak zaznamenali už páté vítězství z posledních šesti ligových duelů. Oslavy se však obešly bez řady fanoušků z nespokojeného kotle, který zel prázdnotou.

Sparta navázala na vítězství v Plzni jednoznačným triumfem nad Slováckem, více než kvalitní výkon hráčů se ale v médiích řešilo chování fanoušků. Někteří z nich kvůli sporům s klubovým vedením vyhlásili bojkot, a fotbalisté se tedy museli obejít bez jejich podpory. I přesto byli domácí jednoznačným favoritem, jelikož od Dynama v posledních čtyřech vzájemných duelech ani jednou neinkasovali. Jihočeši navíc stále neohlásili jméno nového kouče a opět jej vedli asistenti.

Domácí otevřeli skóre už ve 12. minutě. Martin Minchev našel přesným pasem v náběhu osamoceného Haraslína, jenž prudkou ranou o břevno poslal Spartu do vedení. O chvíli později mohl zvýšit vedení Letenských Tomáš Wiesner, v obrovské šanci však trefil jen budějovického obránce. Po půlhodině pálil ve vápně Lukáš Sadílek, jehož přízemí pokus ale nenadělal Dávidu Šípošovi příliš starostí. Chvíli před odchodem do kabin mohl ještě zvýšit náskok agilní Wiesner, hlavičkou ale těsně minul bránu.

Ke smůle fanoušků mlha neopustila trávník ani pro druhou půli, na aktivitě sparťanů se to však nepodepisovalo. Domácí měli častěji míč pod kontrolou a nárazově ohrožovali budějovického brankáře. Dobrou šanci měl v 53. minutě Haraslín, svůj pokus ale poslal na tribunu. Po hodině hry přeci jen došlo k přerušení kvůli houstnoucí mlze, hra však po domluvě se zástupci obou týmů pokračovala, přestože minimálně výše sedící diváci toho nemohli příliš mnoho vidět. V 68. minutě unikal Jan Kuchta hostujícím obráncům, kteří jej zastavili jen za cenu faulu. Nepříliš zřetelný zákrok Patrika Čavoše nakonec po dohodě s videorozhodčím ocenil hlavní arbitr červenou kartou. Oslabené Budějovice neměly na vyrovnání nárok, a Sparta tak odehrála třetí zápas v řadě bez obdržené branky.

Sparta zakončila povedený týden vítězstvím nad Dynamem a alespoň částečně napravila nepovedený podzim. Po pohárové exkurzi v Ostravě sehrají Pražané další ligový duel až v novém roce, kdy zavítají do Olomouce. České Budějovice se v lednu představí na Slovácku.

Autor: Livesport.cz / Dominik Souček

Komentáře (3)

Přidat komentář
Filip236

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Kladrubský patřil jednu dobu k tahounům týmu. Byl můj oblíbenec

Reagovat
Alan

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele