základní část, 7. kolo
03.09.2022 19:00 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
epet ARENA, Praha

Reportáž

Trápící se Sparta ani potřetí v řadě nenašla recept na vítězství. Tentokrát přenechala bod Zlínu

Sparta v sedmém kole Fortuna ligy natáhla svou sérii bez výhry, když se Zlínem uhrála pouze remízu 0:0. Domácí tak vinou bezzubé ofenzivy v posledních třech kolech ani jednou nevyužili roli papírového favorita a brali vždy pouze po bodu. Zlín naopak díky remíze s pražským týmem již čtyřikrát v řadě neprohrál a pomalu se vzdaluje spodním patrům tabulky.

V odlišném rozpoložení se před sobotním ligovým zápasem nacházely týmy Sparty a Zlína. Letenský celek potřeboval napravit poslední dvě ztráty, hosté zase v uplynulém kole poprvé v sezoně naplno bodovali. Poslední zakopnutí mohlo sparťany mrzet o to víc, že téměř celý druhý poločas hráli proti Jablonci přesilovku, přesto se museli smířit pouze s bodem. Nic podobného už Letenští dopustit nechtěli a pomoct jim k tomu měl i navrátilec po dlouhém disciplinárním trestu Jan Kuchta, který čekal na první soutěžní trefu v novém působišti.

Úvodní půlhodina přinesla zdánlivou dominanci Sparty - jak tomu však bylo i v předešlých utkáních, se zataženým obranným blokem měli domácí problém. Do první nadějné střelecké příležitosti se tak dostal až ve 32. minutě Kuchta, jeho ránu zpoza vápna ovšem dokázal obránce hostů tečovat mimo bránu. Kromě pevné defenzivy dělal zlínským fanouškům radost i Lamin Jawo, který hned několikrát šikovně podržel balon na polovině domácích. V závěru poločasového nastavení ještě mohl po rohu udeřit Asger Sörensen, dobře však zasáhl brankář žlutomodrých Matej Rakovan.

V úvodu druhé půle dostal hodně prostoru ve vápně Tomáš Čvančara, jeho střele levou nohou ale chyběla razance i lepší umístění. Velkou příležitost měl vzápětí i Kuchta, který si našel na zadní tyči vysoký centr, balon ale netrefil ideálně. V 55. minutě prchl na druhé straně domácí obraně Martin Fillo a mohl Pražanům zavařit ještě víc. Tváří v tvář Dominikovi Holcovi ovšem pouze orazítkoval břevno. Do podobně slibné pozice se dostal zhruba za 10 minut Kuchta, reprezentačního útočníka však tentokrát vychytal Rakovan. Sparta si sice v závěru vytvořila výrazný tlak, na jeho úkor ovšem zanedbala obranu a málem toho dvakrát litovala. K jejímu štěstí však Jawo ani Jan Silný své samostatné úniky neproměnili.

Sparta tak opět zaváhala a již potřetí v řadě si připsala pouze bod. Oba celky se vrátí zpět do akce 10. září. Letenští odehrají duel v Teplicích, Zlín pak změří síly se Zbrojovkou Brno.

Autor: Livesport.cz / Jáchym Pivovar

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Remíza se Zlínem bude poslední kapka. Priske dostane pandáka.

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
Alan

1:0

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele