základní část, 3. kolo
14.08.2022 19:00 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
epet ARENA, Praha

Reportáž

Léčba Priskem začíná zabírat. Karabec hodil kritiku za hlavu a rozhodl utkání se Sigmou

Pražská Sparta podruhé za sebou v lize vyhrála, když doma porazila Sigmu Olomouc 2:0. Utkání rozhodl mladý Adam Karabec, který se trefil hned na začátku druhé desetiminutovky. Sparta tak po nevydařeném startu do sezony podruhé v řadě neinkasovala, a i přesto, že rozhodně nepředvedla ideální výkon a zahodila penaltu, prokázala zlepšující se výsledkový trend. Olomouc si zapsala druhou ligovou porážku v řadě.

Ačkoliv Sparta již vypadla z evropských pohárů, dění v pražském klubu v týdnu i tak zaplnilo sportovní rubriky většiny deníků. Hlavní příčinou bylo ohlášení hostování reprezentanta Jakuba Jankta, kterého Pražanům zapůjčilo španělské Getafe. Sigma naopak po prohraném derby se Zbrojovkou zaznamenala ztrátu i ve svém kádru, protože zkušený stoper Václav Jemelka svou budoucnost spojil s Viktorií Plzeň.

Letenští, kteří v posledních týdnech byli pod silným tlakem, začali pěkně zostra. Hned v 11. minutě totiž šli do vedení z kopaček hráče, který byl dosud kritizován asi nejvíc - Karabce. Ten předskočil svého obránce a zblízka doklepl centrovaný míč do sítě. Hra se následně spíše uklidnila a k vidění byly především taktické šachy. Sparta dominovala v držení míče, avšak nepouštěla se do útočných výpadů. Ve 42. minutě se ojediněle propracoval ke střele ze střední vzdálenosti Martin Minčev, který jen o kousek minul levou tyč.

Na začátku 55. minuty nádherně zakroutil po sklepnutí od spoluhráče míč k levé tyči kapitán Dávid Hancko. Vypadalo to na skoro jistý gól, ale gólman Matúš Macík spekulace nepřipustil a mohutným skokem byl u tyčky včas. Krátký nebyl ani na penaltu Lukáše Juliše, který ji dostal k dispozici po zákroku na Hancka. Juliš míč poslal pomalu doleva a nechal Macíka opět vyniknout. Brankář Sigmy po pár minutách chyboval při výběhu na centr, avšak svůj přešlap vykompenzoval pěkným zákrokem proti dorážce Caspera Höjera. Dán si spravil chuť v 70. minutě, když parádní bombou z hranice šestnáctky dodal Spartě herní klid. Na závěr přišel na hřiště i ostře sledovaný muž Jankto, který si tak odbyl svůj sparťanský debut. Ani on však už s výsledkem nic neudělal, a utkání tak skončilo dvoubrankovým rozdílem ve prospěch Sparty.

Sparta se po vítězství v Českých Budějovicích předvedla i doma a připsala si první triumf v ročníku. V sobotu ji čeká výjezd, tentokrát do Mladé Boleslavi. Olomouc příští neděli přivítá v zajímavém duelu Slovácko.

Autor: Livesport.cz / Jan-Filip Novotný

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Remíza s Olomoucí bude poslední kapka. Priske se stane nejrychleji odvolaným trenérem v historii české ligy.

1:1

Reagovat
Filip236

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

7:0

Reagovat
bartes

tvl. ten kurz na Spartu , to si fakt zaslouží naložit na neprohru Olomouce . Sparta vyhrála v podstatě vlastencem Budějovic. Teď hraje doma, asi vyhraje, ale žádné gólové hody nečekám, tipnu 2:1

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
jsemdement

11:4 na rohy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele