základní část, 1. kolo
31.07.2022 19:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Ani Sparta se na úvod neradovala, doma přenechala body Liberci

Víkend plný překvapení dokonalo také utkání, jež se odehrálo v neděli večer na pražské Letné. Domácí Sparta se neoklepala z šokujícího vyřazení z evropských pohárů, naopak se dostala pod ještě větší tlak. Nestačila totiž na liberecký Slovan. Hosté si potřebný náskok vypracovali už v úvodu zápasu.

Pohroma se na Letnou přiřítila velmi brzy. Již ve druhé minutě propadla Frýdkem rozehraná standardní situace až na zadní tyč, kde gólman Sparty Holec nestihl reagovat - 0:1. Opaření domácí nebyli schopni cokoliv kloudného vymyslet. To hosté hýřili elánem a dál zatápěli defenzivě Pražanů. V 19. minutě se Frýdek znovu opřel do přímého kopu a i za pomoci teče Mejdra protáhl Holce.

Následný rohový kop ovšem přinesl další míč v bráně Sparty. Po rohovém kopu se kulatý nesmysl odrazil od Zeleného podobně jako u prvního gólu Slovanu na zadní tyč, za niž i přes snahu bránícího Kuchty také zapadl. Liberec tedy vedl už o dva góly a usiloval o další. Ghali připravil pozici pro Matouška, proti němuž zasáhl Holec.

Ve 30. minutě měl první starosti brankář hostů Vliegen, jenž neudržel centr z levé strany, situaci však ze svého pohledu nakonec zachránil. Liberec odpověděl protiútokem a střelou Červa o tři minuty později, kterou Holec vyrazil. Těsně před přestávkou unikl defenzivě Severočechů Kuchta, jenže v závěru svého sóla nepřelstil Vliegena. V nastavení první půle vyhledal Zelený Karabce, jehož prudká hlavička proletěla vedle tyče do zámezí.

Druhý poločas otevřela pumelice Højera z přímého kopu, kterou Vliegen i s pomocí břevna odvrátil na rohový kop. Slovan se dál uchyloval k nebezpečným brejkům. Při jednom takovém přenesl Frýdek hru na Matouška, tomu ale výsledné zakončení moc nevyšlo.

V 75. minutě zadělali Letenští na drama. Střelu Čvančary dorazil do brány jiný střídající hráč Daněk, díky němuž domácí snížili. O dvě minuty později měl na hlavě vyrovnání Čvančara, jenže ve stoprocentní šanci jej vychytal Vliegen, jenž si nedlouho poté poradil také s přízemní střelou Zeleného. V 83. minutě se vytočil Kuchta, bránu ovšem netrefil.

Sparta sahala alespoň po bodu, Liberec ji ale v závěru již do ničeho nepustil. Místo toho frustrovaný Kuchta šlápl na hlavu Vliegena a po udělení hloupé červené karty se předčasně poroučel ze hřiště.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (23)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Po vypadnutí z poháru bude Sparta psychicky otřesená a kolem Priskeho krku se začne utahovat smyčka.

0:1

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Championship

1:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Elmas

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
Alan

2:2

Reagovat
boryland

...........0:1....,Hancko vl.,............

Reagovat
deporpepa

Reagovat
deporpepa

1:3

Reagovat
ondrasch77

3:1

Reagovat
Pan.Antonin

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
Lorcan

0:1 (Matoušek)

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
burinka

Kasmo Mara

Reagovat
milan78

někde kurzy na odvolání trenéra/ů v kapr lize ?

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
anarchochuligan

Kuchta dobrá posila, tak na šlapání zelí...

Reagovat
smazaný uživatel

šetří si góly na bohemku

Reagovat
smazaný uživatel

a na Novu Ves pod Pleší

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele