základní část, 13. kolo
22.10.2022 19:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Plzeň znovu udeřila třikrát, po výhře nad Baníkem dál pevně stráží první místo

Po třech vstřelených brankách v Jablonci se Plzeň prosadila třikrát také ve 13. kole. Západočeši udolali ostravský Baník a učinili další krok k titulu podzimního mistra soutěže. Zatímco Viktoria se dál vyhřívá na prvním místě, Slezané setrvávají v dolní polovině tabulky.

Kouč Pavel Hapal se tak na lavičce Ostravanů musel smířit s první soutěžní prohrou. Baník přitom v plzeňských Štruncových sadech neodehrál špatný zápas, doplatil však na zaváhání v defenzivě, které soupeř nekompromisně trestal. Domácí se naopak mohli zase jednou spolehnout na stoprocentně koncentrovaného strážce svatyně a i díky němu odčinili překvapivé středeční vypadnutí z národního poháru.

Baník sice v prvním poločase vystřelil vícekrát, góly ovšem padaly pouze do jeho svatyně. Skórovat mohl už krátce po úvodním hvizdu Kliment, jehož z levé strany vyhledal Vlkanova, avšak útočník Plzně trefil tyč. V deváté minutě už šli Západočeši do vedení. Domácí získali míč po špatném autovém vhazování Slezanů, Chorého sice ještě vychytal brankář Laštůvka, toho ale z dorážky překonal Kalvach.

Vyrovnat skóre mohl Almási. Toho ke vstřelení gólu vyzval centrem Kuzmanović, načež se slovenský útočník pověsil do vzduchu, nebezpečnou hlavičku však vyrazil gólman Viktorie Staněk. A tak ve 20. minutě znovu skórovali Plzeňští. Pravý bek Havel zase jednou podpořil ofenzivu svého celku a poslal balón před bránu, kde jej za Laštůvkova záda uklidil Kliment.

Domácí do přestávky ještě jednou podržel Staněk, jehož po pasu od Jurečky prověřil neortodoxním zakončením kolenem Tetour. Kaňku na jinak povedené první půli však z pohledu Západočechů způsobilo zranění autora druhého gólu Klimenta, který musel kolbiště opustit pravděpodobně pro poranění zadního stehenního svalu.

Navzdory dvoubrankovému manku se Baník nevzdal a po změně stran usiloval o zdramatizování duelu. Snížení měl na hlavě Smékal, jenž na začátku druhé půle nahradil Jurošku. Nová tvář na hřišti si naskočila na Fleišmanův centr a hlavičku mladého forvarda zastavila tyč.

Po hodině hry už se Slezané dočkali. Frydrych z pravé strany vyvezl míč do vápna, kde hledal Smékala. Ten netrefil míč ideálně, před bránou Plzně nicméně vznikla nepřehledná situace. V ní se nejlépe zorientoval Almási, jenž využil zaspání zadáků Viktorie a doslova vší silou dotlačil merunu za brankovou čáru - 2:1.

Poté ovšem aktivita hostů ustoupila do pozadí. Po delší době se tak gólu přibližovala Viktoria. Chorý ještě nevyužil pobídku Havla, neboť přestřelil, v 78. minutě už si však domácí vzali dvoubrankový náskok zpět. Rychlý protiútok zakončili nahrávající Jirka a zakončující Mosquera, jenž tak definitivně zlomil odpor houževnatého Baníku.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (5)

Přidat komentář
Alan

2:1

Reagovat
fcb+mufc

1-2

Reagovat
Championship

2:0

Reagovat
DidusIneptus

0:2

Reagovat
deporpepa

John není člověk, John je bůh

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele