základní část, 2. kolo
06.08.2022 16:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Plzeň i přes problémy uspěla proti Pardubicím

Na druhý pokus už se Plzni povedlo v nejvyšší soutěži zvítězit. Avšak neměla to vůbec jednoduché, ačkoliv ji proti Pardubicím poslal do vedení už po dvaceti minutách Kliment. Na startu druhé půle totiž srovnal Solil, konečné vítězství 2:1 domácím vystřelil Havel.

V úvodu se ukázali oba útočníci viktoriánů. Chorému při hlavičce po rohovém kopu ještě chybělo pár centimetrů, Kliment stejnou částí těla už dokázal zužitkovat centr bývalého pardubického hráče Cadua a otevřel gólový účet utkání. Bleskově mohlo být srovnáno. Po Tischlerově přihrávce zakončoval Janošek, vyšvihnout se musel Staněk. Když byla odehrána půlhodina, dopravil balón do sítě Vacek, jenže trefa nemohla platit kvůli ofsajdu.

Tentýž hráč zahrozil během první půle znovu, tentokráte musel Staněk vytáhnout další bravurní zákrok, se zabráněním gólu mu pomohlo ještě břevno. A v samotném nastavení první půle přišla další šance Východočechů. Tischler to zkoušel zajímavě, bohužel pro něj i jeho spoluhráče neseřídil mířidla.

Po pauze už se hosté dočkali. Hlavatého centr nedokázal využít Černý, míč se ale odrazil k Tomáši Solilovi, jehož prudká střela našla cíl a znamenala vyrovnání. Poté už se zase ujali iniciativy Bílkovi svěřenci, Kopicova dělovka však úspěch neslavila. Lépe se nevedlo ani Kalvachovi po Sýkorově pasu, také totiž netrefil bránu.

Vedoucí a nakonec i vítězný gól vsítili v pětasedmdesáté minutě. To se Sýkora dokázal prosmýknout mezi několika obránci, vše rezultovalo Holíkovým centrem na Milana Havla, jenž zavdal obecenstvu důvod k radosti. Pojišťovací branku mohla přidat letní posila René Dedič, Kopicův pas ovšem poslal jen mimo prostor tří tyčí. Stejně tak si počínal vzápětí i Bucha.

Viktoria každopádně soupeře do žádné větší příležitosti nepustila a udržela tak těsné vedení, vítězstvím navázala na úspěchy v předkolech Ligy mistrů a zároveň napravila počáteční zaváhání v Teplicích.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Houfi

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Dementní Slávista se pozná

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
deporpepa

Ale no tak... trocha slusneho chovani... je to jeho názor, přání, tip... ale za to mu nemusíme nadávat

Reagovat
bartes

klasická Plzeň, 1:0

Reagovat
boryland

3:0......Choras,Havlis,Pilka......

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele