základní část, 9. kolo
18.09.2022 19:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Plzeň vyprovodila Slavii třemi góly a posunula se do čela ligy

Viktoria Plzeň dostala Slavii za svá záda. Na pozici lídra ligy se Západočeši dostali po právě vzájemném utkání s pražskými sešívanými, které ve svých Štruncových sadech porazili jasně 3:0. Plzeňští nachytali soupeře na startu duelu v nedbalkách, z čehož v dalším průběhu výrazně těžili a pohodlně dokráčeli k jasnému vítězství.

  Zatímco jedenáctka fotbalistů Viktorie vyběhla na trávník od úvodního hvizdu v očekávaném složení, základní sestava Slavie obsahovala jistá překvapení. Uzdravit se stihl záložník Ševčík a alespoň na lavici náhradníků byl navzdory nedávnému zranění připraven další středopolař Holeš. Stoperskou dvojici pak nečekaně utvořili Kačaraba s Eduardem Santosem.

A právě druhý jmenovaný brazilský zadák se stal protagonistou začátku utkání. Na přelomu první a druhé minuty totiž Santos špatně vyřešil nákop za defenzivní linii hostů a úprk Mosquery vyřešil dle sudího Hocka nedovoleně. K faulu navíc došlo v pokutovém území sešívaných a za prohřešek proti pravidlům bez snahy získat míč viděl Santos od arbitra červenou kartu. A aby těch pohrom pro Slavii nebylo málo, proměnil nařízenou penaltu útočník Plzně Chorý.

Rozjezd mače narušila další přerušení hry. Trávník muel kvůli nešťastném zranění opustit záložník Západočechů Sýkora, který si pochroumal dolní končetinu v souboji s Olayinkou. Rozhodčí Hocek muel zápas přerušit také kvůli dýmu z pyrotechniky, kterou zapálili fanouškovské tábory obou mužstev.

Když střetnutí zase plynule pokračovalo, povedlo se domácí navýšit svůj náskok. Rohový kop Kalvacha po 20 minutách hry vrátil Jemelka ze zadní tyče do předbrankového prostoru, kde balón nasměroval mezi tři tyče Mosquera. Kolumbijský křídelník byl v první půli vůbec při chuti. Ve 26. minutě způsobil před bránou Pražanů další zmatky a nakonec sám z úhlu střílel, byť pouze do boční sítě. Chvíli nato se s ambiciózním pokusem vytasil obránce Jemelka, avšak jeho přízemní projektil nezaměstnal gólmana Slavie Mandouse.

Oslabení hosté měli po půlhodině hry obrovskou příležitost k vyrovnání. Tecl po pasu od Tecla přihrál na neobsazeného Olayinku, toho ale v souboji tváří v tvář vychytal brankář Plzně Staněk. V závěru poločasu zase mohli skórovat domácí. Střelu Pilaře po centru od Mosquery však stihl Mandous vyrazit a hlavička Hejdy po standardní situaci prosvištěla do zámezí. Těsně před odchodem do kabin šikovně prošel skrze defenzivu Viktorie Tiéhi, nicméně technickým pokusem nepřekvapil Staňka.

V dlouhém nastavení první půle si pochroumal ruku Olayinka, jenž po změně stran již do hry nezasáhl. Vstup do prvního poločasu pak Viktorii vyšel téměř stejně skvěle jako úvod první pětačtyřicetiminutovky. Chorý po nákupu Pernici připravil pozici pro Vlkanovu, který sice rozvlnil síť, jenže zásah někdejší opory Hradce Králové nakonec neplatil z důvodu postavení mimo hru, v němž se ocitl přihrávající Chorý.

Slavia navzdory oslabení usilovala alespoň o vyrovnání, avšak moc šancí jí Viktoria neumožnila. V jedné z mála střílel v 57. minutě Jurásek, ovšem slabý pokus bezpečně kryl Staněk. Na druhé straně o jedenáct minut později vyhledal Jemelka centrem Havla, tomu ovšem nesedl volej.

Domácí zlomili odpor Pražanů definitivně v 74. minutě. Kalvach dostal před šestnáctkou hostů prostor k přípravě střely, kterou po zemi poslal přesně k tyči mimo dosah Mandouse. Koncovku střetnutí už si Západočeši pohlídali a v ligové tabulce tak od sešívaných odskočili na rozdíl tří bodů.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (25)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Slavia upevní svou nadvládu nad českým fotbalem.

0:2

Reagovat
milan78

slavia je marná a s ní celý český fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

plíseň 0:5 Slavia

Reagovat
Alan

2:3

Reagovat
Houfi

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
deporpepa

2:1 ( 2:8 střely na bránu )

Reagovat
Elmas

0:0

Reagovat
boryland

1:0........Mosqi.........

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Zasraná plíseň podplatila sudího

Reagovat
LuckyCharlie

Šádek? Zařízeno .. Tak si tu výhru užijte ^^

Za těch 11 duelů už přece ta Plzeň taky musí vyhrát, že?

Klauni z Plzně

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sir Red Devil

Reagovat
smazaný uživatel

fnuk

Reagovat
LuckyCharlie

Fandíš Spartě a tak nechápu tvůj komentář. Bohužel někdo sype víc než vy s tím ty bohužel nic nenaděláš. Užívej si remízy. Buď rád, že Spartu nenechávají prohrávat a šoupej nohama ^^

Reagovat
milan78

Reagovat
smazaný uživatel

Ja aspon nefnukam chcipaku

Reagovat
LuckyCharlie

Rozklikneš nick. ACS, RM .. tady není o čem

Překvapilo by mě, kdyby jsi se dokázal vyjadřovat i bez nějakých urážek, ale to ty očividně nezvládáš. Snad se ti v životě bude dařit a nebudou kolem tebe žádný chcípáci

Reagovat
smazaný uživatel

co to meles?

Reagovat
Sir Red Devil

Šádek = Berbr. Krásne sa to Plzničke hraje ked v každem zápase hraju v 12 lidech, Adolf zarobil tak ted platí komu muže ! Gratulace k prvemu mistu v lige, cela liga sa hraje uz len o druhe misto ale tak Plznička je znama ze bez sudich vyhravat prakticky neumí to neni nic noveho !

LM zaridit neumí u rozhodcich tak aspon ligu Ale verím , karma je zdarma !

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
milan78

vzali spartě hráče i know how

Reagovat
anarchochuligan

Utkal se účastník LM s účastníkem poháru, který nikdo nesleduje stav 3:0.

Reagovat
vanGomm

Ano je to pouze účastník LM,tedy v podstatě přesně napsané

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele