základní část, 11. kolo
08.10.2022 16:00 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

Ladislav Krejčí (© AFP)

Sparta zabrala v Brně, dala čtyři góly

Zbrojovka Brno nestačila na domácí půdě na Spartu Praha, se kterou prohrála 0:4. Skóre z penalty otevřel Ladislav Krejčí mladší, který se poté trefil ještě jednou. Dva góly si připsal i útočník Jan Kuchta.

V osmé minutě Sparta hrozila z levé strany. Směrem vpřed se řítil Casper Höjer a na jeho centr čekal v dobré pozici Jakub Jankto. Na poslední chvíli se však do cesty balonu připletl jeden z domácích zadáků, od kterého zamířil za brankovou čáru. Po necelé půlhodině hry se však po zaváhání sparťanské obrany dostal do samostatného úniku Jan Hladík, který převzal míč po předchozím centru. V nejdůležitějším momentu stál už jenom pár kroků od Kováře, jenže ránu na bližší tyč umístil těsně vedle spodního růžku.

Wiesnerův pád v pokutovém území málem upadl v zapomnění, jenže rozhodčí se v přerušené vydal podívat na video a vrátil se s jasným verdiktem, a to penaltou pro Spartu. Té se ujal navrátilec po zranění Krejčí mladší, počkal si na pohyb Berkovce a pohodlně uklidil balon k opačné tyči, než kterou si vybral brankář domácích. Už to vypadalo, že se týmy vydají do šaten s výsledkem 0:1, jenže Sparta dostala ve třetí nastavené minutě k dispozici rohový kop. Centr Höjera našel Kuchtu, který využil nepozornosti domácí obrany a hlavou míč poslal obloukem pod břevno.

V 51. minutě přidal třetí gól Pražanů Krejčí, jenže jejich radost netrvala příliš dlouho, protože Daněk se před tím provinil útočným faulem. Pak nastala pasáž duelu, kdy měla více za hry Zbrojovka. Na Fouskův centr se snažil naskočit Alli, jenže kvůli výškovému deficitu se nakonec k zakončení nedostal. Zanedlouho vzal Fousek z levé strany útok na sebe, jenže Kovář dokázal jeho pokus vyrazit.

Alli pokračoval ve své aktivitě a posléze svou jedovatou ránou prověřil sparťanského gólmana, který ji vyrazil na roh. Další perfektní zákrok předvedl Kovář proti hlavičce Řezníčka.

V závěru převzala otěže do svých rukou zpátky Sparta, která byla o poznání efektivnější. V 82. minutě se přímého kopu ujal Lukáš Sadílek a balon přesně posadil na hlavu Krejčího, který se ve vzduchu většinou nemýlí. Šance Zbrojovky na bodový zisk tak klesly k nule.

Chvíli před vypršením základní hrací doby Karabec ve správné chvíli našel Minčeva, který napálil břevno. Nastavovalo se devět minut a v té úplně poslední se ještě sparťané jednou prosadili. Kuchta totiž utekl po křídle a dokázal prostřelit brankáře Berkovce.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Alan

1:2

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele