základní část, 18. kolo
05.02.2023 15:00 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

Plzeň v Brně koketovala s další ztrátou, o úspěšný obrat se postaral Kopic

Viktoria Plzeň v 18. kole Fortuna ligy zvládla v Brně odvrátit nebezpečí bodové ztráty, když po obratu skóre ve druhé půli zvítězila 3:1. Zbrojovka byla v prvním dějství nebezpečnějším týmem a po gólu Michala Ševčíka zaslouženě vedla. Po změně stran však Západočeši zabrali a dvěma slepenými góly duel otočili ve svůj prospěch, o ten rozhodující se krásným způsobem postaral Jan Kopic.

Domácí kouč Richard Dostálek mohl být po úvodním jarním duelu spokojený zejména s prací defenzivy, která i přes absenci pilíře základní sestavy Lukáše Endla udržela v Mladé Boleslavi čisté konto. V realizačním týmu Plzně naopak panovalo zklamání, jelikož Západočeši prohráli s Hradcem Králové a z první příčky je sesadila Slavia. Do prosluněného Brna ale obhájce titulu přijel s velkou šancí na tříbodový zisk, neboť v moravské metropoli vyhrál poslední čtyři soutěžní utkání a v součtu inkasoval jediný gól.

Hned po třech minutách však mohli viktoriáni ztrácet. Jiří Texl chtěl z dálky možná spíš nabídnout míč spoluhráčům do pokutového území, jenže ten nabral nečekanou trajektorii a stáčel se přímo na bránu. Ke zklamání Brna a milovníků nádherných gólů ale narazil pouze do levé spojnice. V deváté minutě se už Zbrojovka dočkala. Z podobné pozice, jako to zkoušel Texl, centroval Matěj Hrabina, který našel hlavu Ševčíka, jenž neměl problém umístit balon do sítě. Navýšit skóre pro domácí mohl Filip Souček z přímého kopu, jeho prudký projektil ale skvělým zákrokem vytěsnil Jindřich Staněk. Plzeň se do konce první půle marně snažila o vyrovnání. Do šancí se postupně propracovali Václav Jemelka a Tomáš Chorý, Martina Berkovce v bráně ovšem nepřekonali.

Neúnavní Brňané pokračovali v aktivní hře i ve druhé půli a dosáhli druhé branky. Jakub Řezníček si však nepohlídal své postavení a rozhodčí gól pro ofsajd neuznal. Rozdováděné brněnské fanoušky ještě více než neuznaná trefa a chladné teploty na stadionu zmrazil vyrovnávací gól Pavla Buchy, který měl ve vápně nikým nestřežený příliš času a přízemní střelou překonal Berkovce. Pro Viktorii bylo znovu veselo v 69. minutě. Kopic se dostal po standardní situaci ke střele zpoza vápna a zamířil přímo do horního rohu. O možnost vyrovnat pak domácí připravil tvrdým faulem Josef Divíšek, který za šlapák na agilního Kopice vyfasoval červenou kartu. Při závěrečném rohovém kopu, ze kterého mohla Zbrojovka ještě udeřit, šel do vápna i gólman Berkovec, jenž poté vzadu chyběl. Do prázdné brány na konečných 1:3 upravil Adam Vlkanova.

Plzeň tak dokázala na druhý pokus po zimní pauze zvítězit a v Brně slavila popáté v řadě. Další duel sehraje přesně za týden, kdy pohostí České Budějovice. Zbrojovka o den dříve zavítá do Edenu, kde na ni čeká před pražským publikem suverénní Slavia.

Autor: Livesport.cz / Dominik Souček

Komentáře (3)

Přidat komentář
Alan

1:3

Reagovat
Pony Slaystation

Reagovat
Mass

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele