14. kolo
18.10.2014 19:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

DAC Dunajská Streda - MFK Ružomberok 1:1

14. kolo Fortuna ligy prinieslo aj súboj Dunajská Streda - Ružomberok, ktorý sa na Žitnom ostrove napokon skončil zmierlivou remízou 1:1.

Zápas mal od úvodu svižné tempo, obe mužstvá sa snažili tvoriť smerom dopredu. V 12. minúte sa v sľubnej pozícii ocitol Jurčo, no jeho strela skončila len na bočnej sieti. V ďalších minútach bol mierne aktívnejší DAC, lenže Ružomberok pozorne bránil a do ničoho vážneho súpera nepustil. Teda s výnimkou 39. minúty, kedy sa do šance opäť dostal skúsený Jurčo, jeho strelu však Putnocký zneškodnil. Ruža sa vzápätí ukázala aj v ofenzíve a to hneď dvakrát. V oboch prípadoch zakončoval mládežnícky reprezentant Adam Zreľák, no ani raz sa mu Penksu prekonať nepodarilo. Prvý polčas sa teda skončil bezgólovou remízou.

DAC sa mohol dostať do vedenia hneď na začiatku druhého dejstva, kedy sa do dobrej šance dostal striedajúci Szarka, no hlavou minul hosťujúcu bránku. O desať minút na to pohrozil hosťujúci Mário Almaský, jeho pokus z hranice šestnástky avšak skončil nad bránkou. V ďalšom priebehu hry bol opäť mierne aktívnejší DAC a za svoju aktivitu v 73. minúte skóroval. Gólový moment sa zrodil po obrovskej chybe hosťujúcej obrany, ktorú Szarka efektívne zúžitkoval a poslal domácich do vedenia - 1:0. Žitný ostrov sa však z vedenia dlho netešil, už o päť minút bolo vyrovnané. Gól opäť padol po detskej chybe, ktorú urobil stredopoliar Brašeň, keď krásnou kolmicou nechtiac vysunul Zreľáka a ten v nájazde už nemal problém prekonať Penksu - 1:1. Domáci v závere vytvorili solídny tlak a ich hra jednoznačne naznačovala tomu, že chcú len tri body. V 84. minúte krásne napriahol Szabo a jeho strela tesne minula Putnockého bránku. Skúsený brankár Ruže musel byť v strehu aj o dve minúty neskôr, vtedy však Sablerovu strelu vychytal bravúrne. V 88. minúte sa do šance dostal Szarka, ten bol však tiesnený a jeho hlavička mierila mimo.

Autor: Filip Kubaliak

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele