základní část, 3. kolo
15.08.2020 19:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Slovan v Zlatých Moravciach nezvládol generálku na LM

Tretie kolo Fortunaligy prinieslo veľké prekvapenie. Tím FC ViOn Zlaté Moravce, ktorý hral ešte nedávno v skupine o udržanie sa v najvyššej súťaži, zdolal úradujúceho majstra ŠK Slovan Bratislava 2:1 (1:1). Belasí sa tak pred Ligou majstrov nenaladili najlepšie.

Obe mužstvá ukazovali v úvode svoju zdatnosť hlavne v protiútokoch. Po zakončení Hrnčára úradoval v bránke hostí Šulla. Na druhej strane ihriska potiahol rýchlu kontru Daniel. Weiss našiel v šestnástke Ožbolta, ktorého pokus skrotil domáci gólman Chovan. V25. minúte inkasovali belasí po prvýkrát v novej sezóne najvyššej súťaže. Po priamom kope hlavičkoval Balaj do žrde a z dorážky otvoril skóre Duga - 1:0. Obhajca titulu zareagoval už po šiestich minútach. Po centri Daniela z hranice šestnástky obdivuhodne umiestnil hlavičku Ožbolt - 1:1. Ešte do prestávky mohli strhnúť vedenie na svoju stranu obe mužstvá. Po ďalšom z rýchlych protiútokov sa k zrazenej lopte dostal Balaj, no priestor medzi troma žrďami prestrelil. Chovana zas neprekonal Ratao. Na prestávku tak schádzali celky za nerozhodného stavu 1:1.

Remíza dlho po zmene strán nevydržala. V 47. minúte Hrnčár potiahol rýchly útok a poslal prízemný center pred bránku. Tam si loptu do vlastnej siete zrazil Apau - 2:1. To nenechalo chladného hosťujúceho lodivoda Jána Kozáka a viacnásobne prestriedal. Po vyše hodine hry vystrelil spoza šestnástky Petrák, a Chovan musel predviesť svoje "the best of". Zlatomoravecký gólman už do záverečného hvizdu neinkasoval, a tak ViOn Zlaté Moravce prekvapujúco zdolal Šk Slovan Bratislava o gól 2:1. Belasým prvá prehra v súťaži po dvoch vysokých víťazstvách v rade určite znepríjemnila náladu pred predkolom Ligy majstrov.

Autor: Dušan Guman / sport.sk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

FORTUNA liga.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele