Další články

Alves byl propuštěn z vězení do doby, než padne rozsudek. Nesmí ale odcestovat ze země

Brazilec Dani Alves, v únoru odsouzený na čtyři a půl roku za znásilnění, složil kauci milion eur (asi 25,3 milionu korun) a opustil vězení. Přijetí finanční záruky potvrdil dnes soud v Barceloně, který minulý týden rozhodl, že Alvesovi umožní dočasné propuštění, než se vyřeší jeho odvolání. O několik hodin později se Brazilec ocitl po čtrnácti měsících na svobodě.

Alves bude podmínečně propuštěn, výše kauce je stanovena na milion eur

Brazilský obránce Dani Alves může být na kauci dočasně propuštěn z vězení, kde si odpykává trest za sexuální napadení. Rozhodl o tom soud v Barceloně, výši záruky stanovil na milion eur (asi 25,3 milionu korun). Verdikt, který nebyl jednomyslný, ale ještě není definitivní a po odvolání může být zrušen.

Alves věří ve spravedlnost, někdejší obránce žádá propuštění na svobodu

Dani Alves (40) má za sebou čtvrtinu trestu za sexuální napadení a v úterý prostřednictvím videokonference vypovídal při slyšení. Na jeho základě soud rozhodne, zda bude někdejší krajní obránce Barcelony, Sevilly, Juventusu, PSG nebo brazilské reprezentace předběžně propuštěn.

Do jisté míry jde o přelomový rozsudek, říká k Alvesově případu Němcová Tejkalová

Dani Alves je vinen. Podle španělského soudu se dopustil znásilnění. Obětí má být jedna z návštěvnic nočního klubu v Barceloně. K incidentu došlo v poslední den roku 2022. O měsíc později soud rozhodl o vazbě, v ní strávil Alves déle než rok. Podle úřadů by při vyšetřování na svobodě hrozilo, že někdejší hvězda Barcelony uteče do rodné Brazílie a ta by svého hrdinu odmítla vydat. Alves by měl za mřížemi po vynesení rozsudku strávit ještě 4 a půl roku. Verdikt je zatím nepravomocný. Kauzu a její vyústění jsme probírali v dalším díle podcastu Livesport Daily s Alicí Němcovou Tejkalovou.

Alves jde do vězení, soud v Barceloně ho poslal za mříže na 4,5 roku

Dani Alves, bývalý hráč Barcy, PSG, Juventusu či Sevilly, byl soudem v Barceloně odsouzen na čtyři a půl roku vězení za sexuální napadení. Bude muset také zaplatit oběti odškodnění ve výši 150 tisíc eur. Po propuštění bude čtyřicetiletý rodák z Brazílie v podmínce v délce trvání pěti let. Svou vinu opakovaně popřel, podle něj totiž měla žena s pohlavním stykem souhlasit.

Alves vypovídal u soudu v Barceloně: Nejsem násilník, odmítl obvinění

Bývalý brazilský reprezentant Dani Alves dnes u soudu v Barceloně vypověděl, že měl s ženou, která ho obvinila ze znásilnění, konsenzuální sex. Popřel, že by se k ní v noci na 31. prosince 2022 v barcelonském nočním klubu choval násilně, jak tvrdila.

V Barceloně začal soud s Alvesem, obžalován je ze znásilnění

V Barceloně v pondělí začal soud se slavným brazilským hráčem Danim Alvesem, jenž je obžalován z toho, že v noci na 31. prosince roku 2022 v barcelonském nočním klubu sexuálně napadl ženu. Proces potrvá do středy. Státní zástupce požaduje v případě uznání viny pro Alvese devítiletý trest vězení, právníci žalující strany dvanáct let. Bývalá hvězda Barcelony vinu popírá.

Obviněný Brazilec Alves se dozví rozsudek začátkem února

Na začátku února se uskuteční proces s brazilským fotbalistou Danim Alvesem, který je obviněný ze znásilnění. Od ledna je ve vazbě a soud v Barceloně dnes oznámil, že bude rozhodovat o jeho osudu mezi 5. a 7. únorem.

Letellier: Fyzicky jsme v pořádku

Náhradní brankář Paris Saint-Germain Alexandre Letellier se stal v noci z pondělí na úterý ve svém domě společně s manželkou a jejich dvěma malými dětmi obětí loupežného přepadení a únosu. Informace přinesla francouzská média už během úterního dopoledne. Agentura AFP pak s odkazem na zdroje u policie a státního zastupitelství ve Versailles zprávy potvrdila.

Prokuratura pro Alvese za znásilnění požaduje devítileté vězení

Španělská prokuratura požaduje pro brazilského fotbalistu Daniho Alvese za znásilnění devítileté vězení. Informovala o tom dnes agentura AFP.

Alvese čeká v případu sexuálního napadení v Barceloně soud

Brazilec Dani Alves bude ve Španělsku souzen kvůli případu sexuálního napadení ženy na konci minulého roku v nočním klubu. Barcelonský soud dnes oznámil, že je dostatek důkazů k tomu, aby byl zahájen proces. Termín jeho začátku oznámen nebyl.

Alves v problémech, ve Španělsku byl obviněný ze sexuálního napadení

Brazilec Dani Alves byl u soudu ve Španělsku formálně obviněn ze sexuálního napadení. Uvedla to agentura Reuters. Bývalý obránce Barcelony, Paris Saint-Germain a brazilské reprezentace je už kvůli obvinění, že v prosinci v nočním klubu v Barceloně sexuálně napadl ženu, více než půl roku ve vězení.

Alves neuspěl ani s dalším pokusem o propuštění z vazby na kauci

Brazilec Dani Alves, jenž ve Španělsku čelí obvinění ze sexuálního napadení, neuspěl ani s dalším pokusem o propuštění z vazby na kauci. Soud v Barceloně, který zamítl jeho žádosti kvůli riziku útěku ze země už v únoru a dubnu, mu znovu odmítl vyhovět. Termín zahájení procesu ale zatím nebyl stanoven.

Alves zůstává ve vazbě, soud znovu odmítl propuštění na kauci

Brazilec Dani Alves musí kvůli obvinění ze sexuálního napadení i nadále zůstat ve vazbě. Soud v Barceloně ho znovu odmítl propustit na kauci kvůli riziku, že by utekl ze Španělska. Informovala o tom agentura DPA.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele