Další články

Bradleyho show zastínila i Adebayův hattrick: 22. kolo Premier League v kostce

Nezapomenutelný středeční večer prožil dvacetiletý obránce Conor Bradley. V dresu svého mateřského Liverpoolu totiž bilancí 1+2 zazářil ve šlágru s Chelsea, výrazně přispěl k demolici Blues a udržení prvního místa v tabulce. Tento počin přebil mimo jiné i hattrick Elijaha Adebaya z Lutonu či infarktové drama ve Wolverhamptonu, které v sedmé minutě nastaveného času rozhodl ve prospěch Manchesteru United teenager Kobbie Mainoo.

Ferguson, Haaland a Son Hung-min nade všemi: 4. kolo Premier League v kostce

Gólová exploze hvězdných opor velkoklubů i talentovaného irského klenotu byla k vidění o uplynulém víkendu v Anglii. Hattrickem totiž zazářili Erling Haaland z Manchesteru City, Son Hung-min z Tottenhamu i osmnáctiletý Evan Ferguson z Brightonu. Všichni pomohli svým klubům k jednoznačnému vítězství a zarezervovali si místo na titulních stranách ostrovních deníků. V očekávaném nedělním šlágru skolil Arsenal brankami v nastaveném čase Manchester United.

Euforie v Liverpoolu a slzavé údolí v Leicesteru: 38. kolo Premier League v kostce

O titulu i vstupenkách do Ligy mistrů bylo rozhodnuto už před víkendem. Poslední kolo se proto neslo ve znamení lítého záchranářského boje, z něhož vyšel úspěšně Everton. Toffees zdolali Bournemouth 1:0 gólem Abdoulaye Doucourého a uhájili pole position před Leicesterem a Leedsem. V euforii se topili i fanoušci v Birminghamu, protože si Aston Villa zajistila po 13 letech účast v evropských pohárech - konkrétně v Konferenční lize na úkor Tottenhamu.

Brankář Pickford prodloužil v Evertonu smlouvu do roku 2027

Brankář Jordan Pickford se dohodl v Evertonu na prodloužení angažmá a v klubu Premier League podle nové smlouvy zůstane do června 2027. Osmadvacetiletý gólman přišel ze Sunderlandu v létě 2017 a vypracoval se do pozice anglické reprezentační jedničky. O podpisu nového kontraktu informoval klub.

Foden a Trossard v Haa La Landu: 9. kolo Premier League v kostce

Galapředstavení hodné ovací vestoje odehrálo po reprezentační přestávce hned několik hvězd anglické nejvyšší soutěže. Do hlavní role se opět obsadil "bořič" rekordů Erling Haaland z Manchesteru City, kterému zdatně sekundovali spoluhráč Phil Foden a Leandro Trossard z Brightonu. Všichni si po závěrečných hvizdech odnesli domů zápasový míč, jenž je spojen s dosažením hattricku. Klobouk dolů, pánové.

Toney, Pickford a "simulant" Mendy: 6. kolo Premier League v kostce

Kolotoč utkání Premier League se roztočil naplno, anglický týden uzavřelo 6. kolo a rozhodně se bylo na co koukat. V Brentfordu sledovali fanoušci "one man show" Ivana Toneyho, v Liverpoolu zamkl branku Jordan Pickford, v Londýně vzbudil vlnu emocí Édouard Mendy, v Birminghamu nečekaně ztratili obhájci titulu a v Manchesteru skončila úspěšná série Arsenalu.

City flirtují s titulem, Arsenal s Ligou mistrů: 36. kolo Premier League v kostce

Je už rozhodnuto o titulu, potažmo o kvartetu pro příští ročník Champions League? Šlágr na Anfieldu dodal minimálně nápovědu. Liverpool remizoval s Tottenhamem 1:1, což bleskově potrestali obhájci z Manchesteru City i aspiranti na návrat do milionářské soutěže z Arsenalu. Citizens jsou navzdory úternímu vítězství Reds ve Villa Parku v komfortní pozici, Gunners před čtvrtečním severolondýnským derby na stadionu Spurs také.

Dostihy na špici a povstání na dně: 35. kolo Premier League v kostce

Klíčové souboje o titul, o čtvrté místo zaručující účast v Lize mistrů, nebo o setrvání v Premier League jsou stále otevřené. Manchester City si totiž s lehkostí zastřílel v Leedsu, Liverpool nezaváhal v Newcastlu, Arsenal loupil na West Hamu, Tottenham zametl s Leicesterem, Everton senzačně udolal Chelsea a Burnley v závěru otočilo záchranářskou bitvu ve Watfordu. Definitivní jistotu sestupu má sice Norwich, ale jeho pád byl už několik týdnů pouze otázkou času.

Manchester City a Liverpool v ringu: 32. kolo Premier League v kostce

Boxerský střet těžkých vah, jak šlágr anglické nejvyšší soutěže označil po zápase liverpoolský manažer Jürgen Klopp, skončil na Etihad Stadium remízou 2:2. Fanoušci se kochali technickými finesami v maximální rychlosti, osobními souboji v maximální intenzitě a v neposlední řadě krásnými brankami. V Manchesteru se zkrátka a dobře točila fotbalová reklama na jeden záběr, která bavila od začátku do konce.

Zostuzení Leedsu ve stínu covidu: 17. kolo Premier League v kostce

V Anglii se šíří nová varianta koronaviru a během posledních dnů tvrdě zasahuje i do harmonogramu nejsledovanější fotbalové soutěže na světě. Ve vloženém 17. kole se proto odehrálo jen sedm utkání, o víkendu jich bude ještě o dvě méně. Nejzajímavější viděli fanoušci na Etihad Stadium, kde vedoucí Manchester City nadělil sestupem ohroženému Leedsu sedmičku.

Nejlepší český střelec: 37. kolo Premier League v kostce

Dokázal to. Tomáš Souček jako první Čech v historii uzavře sezónu Premier League s dvojciferným počtem gólů. Desátý vsítil ve středu večer na hřišti West Bromwiche. Vyrovnával na 1:1 poté, co i vinou jeho teče otevřel skóre Matheus Pereira. Souček překonal dosavadní rekordmany Bergera s Barošem - nutno připomenout že coby střední záložník s nezanedbatelnými defenzivními pokyny. Bravo.

Liverpool je modrý: 25. kolo Premier League v kostce

Tak tohle tady dlouho nebylo. A nemyslím tím, že Liverpool hraje na Anfield Road nejhůř od roku 1923 - právě tehdy totiž naposled prohrál doma čtyři zápasy v řadě. Myslím tím to, že Liverpool patří modrým. Po 22 letech Everton vyhrál venkovní Merseyside derby. Tohle byla nejdůležitější událost uplynulého kola Premier League. Stalo se toho ale víc...

Brankář Evertonu Pickford za zákrok na Van Dijka pykat nebude

Disciplinární komise anglické Fotbalové asociace (FA) rozhodla, že brankáře Evertonu Jordana Pickforda nepotrestá za nešetrný zákrok na liverpoolského obránce Virgila van Dijka v sobotním ligovém derby (2:2). Podle BBC nechala verdikt na hlavním sudím společně s videorozhodčím, kteří se v utkání rozhodli Pickfordovi žádný trest neudělit.

Richarlison a Pickford se omluvili za tvrdé zákroky v derby

Útočník Evertonu Richarlison se veřejně omluvil za tvrdý zákrok na liverpoolského Thiaga Alcántaru v závěru sobotního derby v Premier League, jež skončilo remízou 2:2. Španělský záložník utkání po faulu, za který byl Richarlison vyloučen, dohrál, ale utrpěl zatím nekonkretizované zranění.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele