Další články

Anglický záložník Mount míří z Chelsea do Manchesteru United

Manchester United posílí záložník Mason Mount z Chelsea. Celek z Old Trafford podle britských médií za čtyřiadvacetiletého fotbalistu zaplatí 55 milionů liber (asi 1,5 miliardy korun).

Emoce na Anfieldu a létající Kepa: 11. kolo Premier League v kostce

Ani letos nezopakuje žádný z týmů historický zápis Arsenalu z ročníku 2003/04 bez nalezení přemožitele. Obhájci titulu z Manchesteru City totiž v dramatickém šlágru prohráli v Liverpoolu 0:1 brankou Mohameda Salaha. Označení "The Invincibles" proto zůstane i nadále v držení Gunners, kteří v 11. kole utrpěli vítězství v Leedsu a v tabulce mají před Citizens a Spurs čtyřbodový náskok.

Martinelliho show a historická meta CR7: 10. kolo Premier League v kostce

Je Arsenal po nedělním skalpu Liverpoolu definitivně aspirantem na titul? Dle herního projevu rozhodně ano. Gunners v očekávaném šlágru zvítězili 3:2, pod což se gólem a nezištnou asistencí podepsal Gabriel Martinelli. Jednadvacetiletý Brazilec výkonnostně roste a hlasitě si říká o nominaci na mistrovství světa v Kataru, kde nebude scházet o šestnáct let starší Cristiano Ronaldo. Portugalec vstřelil v Goodison Parku 700. ligovou branku v kariéře.

Infarktové "finále", Son v laufu a Salahův slalom: Sezona 2021/22 v kostce

Králové z Manchesteru zůstávají na trůnu Premier League i po ročníku 2021/22. Svěřenci Pepa Guardioly totiž obhájili trofej a mistrovským titulem se honosí počtvrté za posledních pět let. Stíhací jízda Liverpoolu k vítězství nestačila, expres Tottenhamu pod vedením strojvedoucího Son Heung-mina naopak do kýženého cíle v podobě účasti v Lize mistrů dojel.

Manchester City a Liverpool v ringu: 32. kolo Premier League v kostce

Boxerský střet těžkých vah, jak šlágr anglické nejvyšší soutěže označil po zápase liverpoolský manažer Jürgen Klopp, skončil na Etihad Stadium remízou 2:2. Fanoušci se kochali technickými finesami v maximální rychlosti, osobními souboji v maximální intenzitě a v neposlední řadě krásnými brankami. V Manchesteru se zkrátka a dobře točila fotbalová reklama na jeden záběr, která bavila od začátku do konce.

Řeka Mersey se zbarvila do ruda: 14. kolo Premier League v kostce

Nůžky se rozevírají. Po čtrnáctém kole nejsledovanější fotbalové soutěže světa se zdá být ještě jasnější, že o titul si to rozdají tři týmy. A zatímco Chelsea ve Watfordu i Manchester City na hřišti Aston Villy o výhru bojovaly do poslední minuty, Liverpool v Merseyside derby svého městského soka suverénně rozdrtil.

Zostuzení na prknech Divadla snů: 9. kolo Premier League v kostce

Ohlušující pískot z tribun po první půli šlágru nejúspěšnějších klubů anglické fotbalové historie hovořil za vše. Dav fanoušků se už v tu dobu linul ulicemi poblíž stadionu. Manchester United prohrával s Liverpoolem 0:4, po změně stran navíc inkasoval od Mohameda Salaha další gól. Fenomenální útočník zkompletoval hattrick a dokonal zostuzení domácích na prknech Divadla snů.

Mount a Chilwell museli do karantény, přijdou o večerní zápas

Angličtí fotbalisté Ben Chilwell a Mason Mount zmeškají na mistrovství Evropy nejméně večerní závěrečný zápas skupiny s českým týmem. Kvůli blízkému kontaktu se skotským středopolařem Billym Gilmourem, který měl následně pozitivní test na koronavirus, budou až do pondělí v karanténě. Testy na covid-19 zatím měli oba hráči negativní.

Chilwell a Mount se před zápasem proti Česku na ME izolovali od anglického týmu

Angličané Ben Chilwell a Mason Mount se den před úterním závěrečným zápasem základní skupiny D na mistrovství Evropy proti Česku z preventivních důvodů izolovali od týmu. Oba hráči Chelsea se po pátečním zápase proti Skotsku dostali do blízkého kontaktu se svým klubovým spoluhráčem Billym Gilmourem, jenž byl následně pozitivně testován na koronavirus.

Jsme nejlepší na světě a nikdo nám to nevezme, prohlásil Mount

Odchovanec Chelsea Mason Mount si sobotním triumfem v Lize mistrů ve finále s Manchesterem City splnil dětský sen. Podle něj jsou "Blues" momentálně nejlepším týmem na světě. V historicky třetím čistě anglickém finále Ligy mistrů se přihrávkou podílel na vítězné trefě Kaie Havertze z 42. minuty.

Wood není žádné dřevo: 33. kolo Premier League v kostce

Bylo to zvláštní kolo. Kvůli finále ligového poháru se hrálo jenom osm utkání, a přestože se toho stalo hodně - a hodně důležitého - ten punc svátečnosti to stále postrádá. Je to mnou, nebo nám celá ta kauza se Superligou ukradla kousek lásky k fotbalu? A vážně Chris Wood nastřílel hattrick na hřišti Wolverhamptonu?

Probuzený Auba i kanonýr Stones: Sestava 19. kola Premier League

Manchester City v úvodu sezóny paběrkoval, a tak se Pep Guardiola rozhodl rázně zasáhnout. I kvůli absenci jakéhokoli zdravého útočníka schopného střílet góly zaměřil svou pozornost hlavně na dokonalou defenzivu, což se promítlo na sedmi čistých kontech z posledních devíti zápasů. Obránci, jmenovitě John Stones, se mu navíc nyní odvděčili i zabijáckým instinktem před bránou soupeře.

Anglický glosář: O Rodgersově návratu a novém Robbiem Keaneovi

Další kolo Premier League je za námi a s ním se po "kostkovaném" intermezzu vrací také Anglický glosář. Pakliže tedy ještě nejste zaneprázdněni panikařením nad nadcházejícím rozpisem bez špičkové klubové kopané, nabízím vám ještě jeden rozptyl. Pokud tedy zrovna nefandíte Tottenhamu, ani jednomu z Manchesterů nebo... no, zhruba půlce ligy... protože v takovém případě spolu budeme panikařit tak jako tak...

Anglický glosář: O penaltové krizi Man Utd a bezradném Tottenhamu

Máme za sebou teprve tři kola nového ročníku anglické Premier League, a už teď jako by se vzhůru nohama převrátilo. Aston Villa vyučila Everton, Newcastle se tolik nenadřel s Tottenhamem, Crystal Palace veze tři body z Old Trafford — kdo četl minulý glosář, ten už hádám dávno zamířil do sekce komentářů...

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele