Další články

Osmigólový thriller na Stamford Bridge zastínil vše: 12. kolo Premier League v kostce

Reklama na Premier League. I takto lze popsat dechberoucí šlágr mezi Chelsea a Manchesterem City, který nadchl fotbalové příznivce napříč Evropou. Remíza 4:4 se v anglické nejvyšší soutěži zrodila poprvé od února 2011, kdy tímto výsledkem skončil legendární zápas Newcastlu s Arsenalem, v němž Gunners ztratili poločasové vedení 4:0. A zastínila mimo jiné kolaps Tottenhamu v nastaveném čase na stadionu Wolverhamptonu.

Newcastle útočí defenzívou. Pope je nejlepší brankář na světě, hlásí Guimarães

Newcastle se po příchodu bohatých majitelů podle očekávání zvedl, minulostí je boj o záchranu v Premier League a Straky místo toho útočí na Ligu mistrů i trofeje. Hlavním prostředkem je vynikající defenzíva, která úřadovala i včera v Southamptonu, superlativy pak sklízí brankář Nick Pope...

Zostuzení United a Tuchel s Contem v ráži: 2. kolo Premier League v kostce

V 1. kole kousal zklamání na Old Trafford, o týden později zazvonil Manchesteru United "budíček" v Brentfordu. A nutno podotknout, že hned čtyřikrát v úvodních 35 minutách. Sečteno, podtrženo - dvě utkání, žádný bod, poslední místo. Red Devils prohráli sedm ligových venkovních zápasů v řadě (při skóre 2:21), což je nejhorší bilance klubu od roku 1936.

Newcastle posílil reprezentační brankář Pope z Burnley

Newcastle posílil brankář Nick Pope, který v minulé sezoně s Burnley sestoupil do druhé anglické ligy. Třicetiletý reprezentant podepsal se "Strakami" smlouvu na čtyři roky, podle televize Sky Sports za něj Newcastle zaplatil 10 milionů liber (asi 290 milionů korun).

Jesusovy hody a samba v Newcastlu: 34. kolo Premier League v kostce

Tak ty zprávy o velikonočním vzkříšení nejsou jen pověry! Gabriel Jesus se poprvé od začátku loňského března trefil v jednom utkání víc než jednou - a hned čtyřmi fíky dal zavzpomínat na odkaz Sergia Agüera. Samba se ale tančila i v Norwichi, kde Joelinton s (tím lepším) Brunem snad definitivně uvrhli Kanárky do druhé ligy...

Ziyechova "one man show" a povstání ze dna: 23. kolo Premier League v kostce

Po patáliích s covidem-19 se na Ostrovech konečně odehrálo kolo bez jediného odloženého utkání. V očekávaném šlágru zdolala Chelsea i počtvrté v sezoně Tottenham s čistým kontem v zádech a oproti předchozím duelům v lize ukázala zlepšení. Do hlavní role se obsadil Hakim Ziyech, který obráncům Spurs motal hlavu od úvodního hvizdu a svůj nadprůměrný výkon korunoval nádhernou brankou, jež pochopitelně neschází v naší tradiční rubrice.

Anglická brankářská dvojka Pope může přijít kvůli operaci kolena o ME

Brankář Burnley Nick Pope se příští týden podrobí menší operaci kolena a může přijít o mistrovství Evropy. Očekávalo se, že Pope bude náhradníkem anglické jedničky Jordana Pickforda. Anglie bude na Euru posledním soupeřem české reprezentace v základní skupině.

Souček pálí jako Baroš: 20. kolo Premier League v kostce

Jen co 20. kolo začalo, už bylo jasné, co bude hlavním tématem Premier League v kostce, která obléká starý kabát. Co to znamená? Už zase budou v článku ty nejkrásnější góly kola, už zase bude plný statistik, odkazů a čísel od WhoScored.com. No a to téma? Přece Tomáš Souček. Světec, sympaťák, jedlík bramborového salátu, miláček fanoušků West Hamu a Moyesova zbraň země-vzduch.

Jak Leicester sestřelil Lamparda: Sestava 18. kola Premier League

Tahle zpráva ovládla dnešní svět sportu. Frank Lampard skončil na lavičce Chelsea - ta se s jedním ze svých nejlepších hráčů historie rozloučila po roce a půl. Nyní vyšlo najevo, že právě utkání na hřišti Leicesteru bylo pro Romana Abramoviče tou poslední kapkou. Foxes na rozdíl od Blues zvládli zápas fantasticky a tomu odpovídá i složení poněkud improvizované All-Stars 18. kola.

Vládce Souček a krize mocných: Sestava 12. kola Premier League

Dávno pryč jsou doby staré dobré Big Four. Časy, kdy Premier League vládli Lampard s Gerrardem nebo Rooney, Ronaldo či Fabregas. Teď je tu něco jako "velká šestka", tedy alespoň co se týče značky klubu a jmen na papíře. Realita je však v letošní sezóně jiná - a dvanácté kolo ji odkrylo v celé nahotě. Do čela se derou Leicester, Southampton nebo West Ham. A z mocných bohatých velkoklubů nevyhrál ani jeden jediný...

Sám doma a Tottenham: Sestava 11. kola Premier League

Dva zápasy, jeden gól a tři asistence. Kevin De Bruyne využil dva relativně snadné domácí zápasy proti Burnley a Fulhamu a vrátil se do výborné formy. Podruhé v řadě se díky tomu dostal i do All-Stars Premier League v naší pravidelné rubrice. Z řad Citizens je tam ale Kevin sám. "Do baráku" mu vlezla hned čtveřice hráčů Tottenhamu, jenž přehrál Arsenal v NLD.

Hvězdy z Londýna a Liverpoolu: Sestava 9. kola Premier League

Návrat Premier League po reprezentační pauze je vždycky jako Vánoce. Po dnech zmaru a nudného přepínání mezi více či méně přátelskými zápasy národních týmů jsme zase jednou seděli celý víkend přikovaní k televizím či počítačům a hltali výkony borců z nejsledovanější a pro mnohé i nejlepší soutěže světa. No a kdo hrál o víkendu nejlépe?

Burnley bude na začátku sezóny chybět Pope, od UEFA chce výjimku

Nick Pope nebude minimálně na začátku sezóny k dispozici Burnley. Anglický brankář se podrobil operaci zraněného ramena, se kterým bude laborovat až do dalšího upozornění...

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele