Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

čtvrtfinále - odvety
14.04.2022 21:00 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Nicolo Zaniolo (© AFP)

AS Řím překvapení nedopustilo. Bodø/Glimt popravil Zaniolo

Překvapení se nekoná, AS Řím si doma pohlídalo postup i výsledek. A vděčí za to hráči, který původně měl opět zůstat jen na lavičce. Záblesk svých schopností ukázal mladý talent Zaniolo, který si dnes připsal první hattrick v pohárech na seniorské úrovni.

Jeden italský tým už smolný večer zažil, když Atalanta nestačil na hosty z Lipska. A AS se nechtělo přidat, jenže dnes mělo horší výchozí pozici. V Norsku totiž prohrálo kromě své cti a renomé o fair play o jednu branku a navíc s týmem, který se stal jeho pravou noční můrou. Dnešní duel byl ale o něčem úplně jiném.

Římanům se povedla základní nutnost - vstřelit brzký první gól. A střelcem nebyl nikdo jiný než Tammy Abraham, ostatně nejlepší kanonýr AS jak v celé sezoně, tak i v Konferenční lize. Vlci zahrávali rohový kop a brankář Chajkin míč vyrazil jen k nohám Tammyho Abrahama, který už neměl potíže rozjásat nadšené tifosi první brankou.

A zdaleka ne jedinou. Trenér Mourinho dopřál start od úvodních minut Nicolu Zaniolovi, který si v posledních dnech musel zvyknout spíš na lavičku. A dobře udělal, že mu svěřil klíčovou roli. Giallorossi sehráli ve 23. minutě krásnou a rychlou akci na pár doteků, Cristante poslal míč přes Abrahama na Pellegriniho a římský kapitán vysunul právě Zaniola. Ten si poradil famózně a propálil brankáře Hajkina.

Pro něj se Zaniolo ostatně stal noční můrou, protože neuplynulo ani šest minut, když AS udeřilo znovu. Hosté rozehráli bídně rohový kop, míče se chopil rychlý Nicola Zalewski a po svém sprintu oslovil nabíhajícího jmenovce Zaniola. Ten si elegantním lobem poradil a jeho umění tleskalo i duo Totti - Candela.

A to nebylo ze strany rodáka z La Spezie všechno. Po čtyřech minutách z druhé půle totiž Cristante vymyslel parádní nahrávku z první, Zaniolo předstihl v běžeckém souboji Höibraatena a nekompromisní ranou na vzdálenější tyč zkompletoval svůj dnešní hattrick!

Postupem času se na hráčích Vlků začala projevovat únava a jeden po druhém se postupně hlásili s křečí. Norský soupeř ale ani potom nic z útoku neukázal a veškeré jeho šance se smrskly jen na nákopy vpřed, popřípadě střely ze zoufalství. Knutsenův tým dnes vypadal jen jako vlastní stín a s poháry se loučí.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (9)

Přidat komentář
ladyboy arsenal

2:0

Reagovat
Akinfeev

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

2:2

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 a v prodloužení Zaniolo!!!

Reagovat
Agnelli

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Výborný výkon José odvádí velmi dobrou práci

Reagovat
Agent z Melmacu

nebola bitka v tuneli?

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně jsme slapali od začátku naplno, nabuseny stadion byl 12. hráčem a hráči Bodo byli viditelně zaskočení.

Ted předčasně finále s Leicesterem, to budou úplně jiné zápasy.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele