Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina D, 3. kolo
21.10.2021 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Alkmaaru (© AFP)

Alkmaar po vítězství v Kluži navýšil náskok na čele tabulky skupiny D

Alkmaar potvrdil, že je v posledních týdnech v dobré pohodě, a v rámci Eredivisie a taktéž Konferenční ligy zaznamenal již své páté vítězství v řadě. Poté, co o minulém víkendu doma skolil suverénně Utrecht, si poradil na evropské scéně na půdě Kluže, kde mu k úspěšnému výsledku stačila jediná vstřelená branka. Domácí na ni poté nedokázali jakkoli zareagovat.

Rumunský celek pořád nemusí vyloženě smutnit, neb od druhé příčky ho dělí pouze tříbodový odstup, musí však v dalších třech zápasech opravdu zabrat, aby ještě situaci zvrátil ve vlastní prospěch. Ten nizozemský si naopak aktuálně nemůže výrazněji stěžovat na současný stav, do karet mu bezpochyby nahrál i rezultát z České republiky, Jablonec totiž plichtil s Randers.

Rozhodující okamžik tohoto střetnutí přišel na řadu v 18. minutě. Wijndal se na levé straně ještě neunáhlil s centrem do prázdna, přenechal radši balón Karlssonovi, ten ho nakonec ještě přihrál zpátky doprava a ihned vběhl do vápna, a jakmile se u něj zjevil přesný pas Sugawary, z hranice brankového území ho namířil přes nedůrazně bránícího Maneu do potřebných míst.

Kluž měla hlavně po přestávce několik možností vydolovat z tohoto duelu alespoň jeden bod. V 51. minutě se pokoušel o vyrovnání Omrani, nicméně jeho střelu vychytal brankář Vindahl, V 54. minutě se ocitl ve slušné pozici Debeljuh, ovšem mířil jen mimo. Neujal se nakonec ani solidní pokus ze standardky od Petrily z 86. minuty, který k jeho smůle lízl hostující břevno.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
Elmas

Reagovat
Elmas

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele