Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina H, 2. kolo
30.09.2021 21:00 CET
4 : 2
(3:0)

Reportáž

Michael Lang (© AFP)

Basilej nasázela Kairatu čtyři góly, ten odpověděl jen dvěma

Pěkná gólová nadílka byla k vidění ve Švýcarsku. Basilej doma hostila vzdálený Kairat Almaty a za padesát minut mu nasázela čtyři góly. Kdo si pomyslel, že je hotovo, nevěřil vlastním očím. Hosté ještě dokázali snížit na rozdíl dvou branek a utkání zdramatizovat.

Po bezbrankové remíze v Ázerbájdžánu dopřáli fotbalisté Basileje svým fanouškům gólovou podívanou s vítězným koncem pro domácí. V St. Jakob-Parku nakonec padlo šest branek, z toho čtyři do hostující sítě. Almaty hrály stejně jako domácí před čtrnácti dny 0:0, ale tentokrát by takový výsledek braly všemi deseti.

V úvodní desetiminutovce se nic důležitého nestalo. Postupně získávali větší převahu hráči Basileje a v 16. minutě to vyústilo v první branku. Millar adresoval na malé vápno ideální centr a Arthur Cabral ho hlavou přetavil ve vedoucí gól. Než se Kairat stihl vzpamatovat, inkasoval podruhé. O šest minut později nejprve Pokatilov skvěle zlikvidoval první hlavičku, ale hned vzápětí hlavičkoval i Michael Lang a tady už brankář hostí nedosáhl. Domácí se dvěma góly uklidnili a první poločas dostali pod svojí kontrolu. Pět minut před přestávkou navíc zvýšili už na rozdíl tří branek. Kairat si nepohlídal ofsajdovou past a Michael Lang za obranou prostřelil Pokatilova.

Když pak na začátku druhého poločasu přidal po precizní akci "až do kuchyně" čtvrtý gól Dan Ndoye, zdálo se být hotovo. Málokdo věřil, že se Kairat Almaty ještě vzchopí a utkání zdramatizuje, ale přesně to se nakonec stalo.

Nejprve v 65. minutě snížil José Kante, když se po narážečce se spoluhráčem obtočil kolem balónu a přesně zamířil na přední tyč. O čtyři minuty později pak fauloval ve vlastní šestnáctce Djiga a sudí Attwell nařídil pokutový kop. Ricardo Alves ho proměnil s ledovým klidem a rázem to bylo už jen o dva góly. Do konce utkání navíc zbývalo i s nastavením pětadvacet minut.

Basilej se nenechala rozhodit. Hrála zkušeně, výsledek si hlídala a hostům už nic nedovolila. Naopak, v 88. minutě mohl pojistit výsledek pátou brankou Esposito, ale výborně zasáhl Pokatilov. Basilej splnila roli favorita a po vítězství 4:2 se posunula na druhé místo za vedoucím Karabachem. Kairat zůstává s jedním bodem na třetím místě a v příštím kole cestuje do Ázerbájdžánu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, uefa.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
John Obi Mikel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele