Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina H, 3. kolo
21.10.2021 21:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Hráči Basileje (© AFP)

Basilej si poradila s Omonií a míří za postupem

Jasně zatím vypadá situace ve skupině H, které vládnou dva sedmibodové kluby. Na čele se srovnaly Karabach a Basilej, švýcarský celek ve třetím vystoupení přehrál Omonii Nikósie a zaslouženě vyhrál 3:1.

Domácí šli za výhrou od úvodní minuty a svou převahu poprvé zužitkovali v 19. minutě. Pajtim Kasami si ve středu hřiště vyměnil míč s jedním ze spoluhráčů a z úhlu nastřelil tyč, balón se ale odrazil k volnému Liamu Millarovi a ten ho už dostal do sítě - 1:0.

Omonia Nikósie sice tahala za kratší konec, přesto dokázala vyrovnat. Ve 25. minutě přišlápl Cömert jednoho ze soupeřů a sudí Frappartová nařídila penaltu, tu si na starosti vzal Jordi Gómez a s přehledem proměnil - 1:1.

Jinak se ale hrálo podle basilejských not, ve 31. minutě na sebe poprvé upozornil Arthur Cabral a Uzoh si připsal úspěšný zákrok, stejně dopadl i jejich vzájemný souboj ze 37. minuty. Ve třetím případě už to měl Arthur Cabral mnohem snazší, Gómez zahrál ve vápně rukou a brazilský reprezentant z penalty trestal - 2:1.

Uzoh se činil i krátce po změně stran a jeho kvality znovu prověřoval Arthur Cabral. V 56. minutě to pro změnu byl Lang, kdo se dostal k hlavičce a mířil těsně vedle. Omonia si tlak nevytvořila, jednu šanci ale měla a mimo v ní zakončoval Kakoullis.

Hosté v závěru otevřeli hru a Basilej podnikla hned dva brejky. Na konci toho prvního pálil Palacios a Uzoh vyškrábl na břevno. V 88. minutě už pojistka přišla, pečeť na domácí triumf přidal Edon Zhegrova.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele