Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina H, 6. kolo
09.12.2021 21:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Basileje (© AFP)

Basilej porazila Karabach a skončila ve skupině první

Vítězem skupiny H se nakonec stala švýcarská FC Basilej. Domácí celek v přímém souboji o první místo jasně porazil FK Karabach 3:0, když na rozdíl od hostů dokázal proměnit některé své příležitosti. Brankáře Mähämmädälijeva postupně překonali dvougólový Cabral a Kasami.

V St. Jakob-Parku se potkaly dva jedenáctibodové týmy a jejich vzájemný duel měl rozhodnout o tom, kdo obsadí konečnou první příčku.

A byl to hodně výživný první poločas s řadou gólových příležitostí. Oba celky se naprosto odvázaly a pálily jednu šanci za druhou. Karabach jen v úvodních pěti minutách neproměnil dvě gólovky. Nejprve nedostal balón za brankovou čáru Zoubir a po něm střílel jen do brankáře Wadji. Akce se střídaly v rychlém sledu a první gól trochu zázrakem padl až ve 33. minutě. Basilej předvedla dobrý přechod do útoku a Arthur Cabral hlavičkou z velké blízkosti poslal domácí Švýcary do vedení!

Basilej rázem převzala iniciativu a po ráně Zhegrova předvedl parádní zákrok brankář Mähämmädälijev. Ve velice aktivním prvním poločase vyprodukovaly oba celky celkem 18 střeleckých pokusů, avšak jen jeden si našel cestu do sítě.

Podobný obraz hry byl k vidění i po změně stran a Karabach opět spálil dobré příležitosti a byl za to později potrestán. Po hodině hry totiž Basilej zvýšila na 2:0, když nejprve Mähämmädälijev skvěle zasáhl proti hlavičce jednoho z domácích, avšak s bezprostřední dorážkou Pajtima Kasamiho nemohl nic dělat.

Definitivně hotovo bylo čtvrthodinu před koncem. Milimetrově přesnou přihrávku na malé vápno zužitkoval Arthur Cabral. Karabach už neměl na zdramatizování zápasu sílu ani čas a do jarní fáze Konferenční ligy postoupil z druhého místa.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, uefa.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Elmas

0:0

Reagovat
John Obi Mikel

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele