Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina F, 2. kolo
30.09.2021 21:00 CET
3 : 1
(2:1)
Stadión:
Parken, Kodaň

Reportáž

Kodaň vyhrála i druhý zápas EKL, Lincoln porazila 3:1

Skupina F má po dvou kolech jasného lídra - FC Kodaň. Po vítězství v Bratislavě si dle očekávání poradila i s nováčkem pohárových soutěží Lincolnem Red Imps. Hosté sice dokázali zareagovat na rychlou trefu Kevina Dikse, jenomže ještě v nastavení vrátil vedení Dánům Jonas Wind, aby po přestávce pečetil výsledek na konečných 3:1 Jens Stage.

Jiný výsledek, než výhra Kodaně, by byl malým fotbalovým zázrakem. Už samotná účast Lincolnu v základní skupině Konferenční ligy je obrovským překvapením. Dánové si byli své pozice dobře vědomi a nováčkovi zasadili první úder už po čtyřech minutách.

Série přihrávek před pokutovým územím vyústila v centr na zadní tyč, kde hlavou překonal Solera Kevin Diks. Kodaň se dostala do sedla a dál obléhala branku Lincolnu, aniž by efektivně zakončila. Střelu Jonase Winda srazil obránce Britto. Územní převaha Kodaně byla drtivá, ale jak už to ve fotbale občas bývá, soupeři pak stačí jedna povedená akce a všechno je jinak. Lincoln si ve 27. minutě vypracoval rohový kop, obrana Dánů he nedokázala odvrátit do bezpečí a z hranice šestnáctky nepřesně vypálil Marco Rosa.

To bylo první varování, kterého dánská obrana nedbala. Druhé přišlo jen o pár minut později a už znamenalo vyrovnání. Další rohový kop odvrátila obrana domácích do stejných míst a střela Marca Rosy už zapadla k tyči.

Kodaň po vyrovnání sešlápla plyn a ještě do poločasu si stihla vzít vedení zpátky. Po velkém tlaku fauloval Britto Dikse a sudí měl o penaltě jasno. Jonas Wind pokutový kop proměnil a favorit zase vedl.

Domácí trenér nabádal své svěřence, aby si utkání zbytečně nekomplikovali a pokud možno ho rozhodli dalšími brankami. Jedna taková padla v 52. minutě po obrovské chybě brankáře Solera, který si zpracoval malou domů, ale pak podklouzl, ztratil koordinaci těla a Jens Stage střelou do prázdné zvýšil na 3:1.

Do konce utkání zbývala ještě spousta času, ovšem další gól už nepadl. Kodaň dokonce dvakrát trefila brankovou konstrukci. Nejprve pálil do tyče Biel a po něm rozezvonil spojnici Ankersen. Šanci měl i Lincoln, ale jak už bylo řečeno, žádný další gól nepadl.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, uefa.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Akinfeev

Lincoln hrál proti PAOKU dost dobře směrem dopředu 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele