Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

osmifinále - odvety
17.03.2022 18:45 CET
0 : 4
(0:2)
Stadión:
Parken, Kodaň

Reportáž

Oslavy hráčů PSV (© AFP)

PSV v odvetě rozdrtilo Kodaň a po zásluze si zahraje čtvrtfinále KL

Hráčům PSV se příliš nepovedl úvodní duel proti dánské Kodani a v domácím prostředí až na poslední chvíli zachraňoval divokou remízu 4:4, ovšem teď na stadionu protivníka předvedl fantastický výkon od samého začátku až do konce a díky vysoké výhře 4:0 si s přehledem zajistili postup mezi osmičku nejlepších nově vzniklé Konferenční ligy. Domácí naopak nepotvrdili vynikající formu a teď zaostávali za eindhovenským gigantem ve všech ohledech.

Tahouny hostujícího celku se stali izraelský kanonýr Eran Zahavi (2:0) a německý šplímachr Mario Götze. První zmiňovaný dostal svůj výběr do vedení z úvodní větší možnosti přesně po deseti odehraných minutách, kdy si zpracoval nahrávku do středu pokutového území právě od Götzeho a okamžitou střelou nakonec se štěstím propálil zasahujícího gólmana Johnssona.

Svěřenci trenéra Rogera Schmidta kontrolovali od tohoto okamžiku průběh zápasů a svůj druhý uklidňující gól zaznamenali necelých deset před poločasovou přestávkou. Tentokráte se prosadil agilní Götze, jenž po krásné přízemní akci na levé straně využil parádní finální přihrávky před prázdnu branku od Maxe a z bezprostřední blízkosti ji nemohl minout. Ihned na to se mohl prosadit také Gakpo, ale jeho sražený pokus olízl jen břevno.

Hosté v žádném případě nepolevovali ani po změně stran, Kodaň se však mohla vrátit zpět do utkání v 53. minutě. Ve vyložené možnosti se totiž zjevil Bardghji, jenomže z nadějné pozice mířil o pár decimetrů vedle levé konstrukce. Zhruba o dvacet minut později nebyl daleko od snížení ani Lerager, nicméně ani on neměl potřebné štěstí a balón poslal o kousek vedle pravé tyče.

O osudu tohoto čtvrtečního střetnuti bylo definitivně rozhodnuto čtvrthodiny před závěrečným hvizdem. FC totiž začalo hrát na obrovské riziko a potřetí inkasovalo v 79. minutě, svůj druhý zásah večera zaznamenal nestárnoucí Zahavi. Čtyřiatřicetiletý útočník stál po rychlém brejku ve správnou chvíli na správném místě a závěrečnou nahrávku z pravé strany od Doana bez problémů uklidil do odkrytého prostoru tří tyčí.

Ani takto vysoké vedení však PSV nestačilo, v nastaveném čase pečetil jeho úspěch střídající Noni Madueke. Teprve dvacetiletý anglický záložník převzal pobídku od Brumy, následně vystřelil z hranice šestnáctky a Johnsson i přes výborný zásah pravou rukou lovil balón ze své sítě již počtvrté.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
Selänne

Kodaň je doma silná, ale PSV to uhraje v prodloužení.

1:2

Reagovat
John Obi Mikel

1:1, na penalty PSV

Reagovat
Agnelli

1:0

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat
ladyboy arsenal

1:2 pp

Reagovat
Stiksxx

Dekuji za krasny darek k mym dnesnim narozeninam.

Reagovat
ladyboy arsenal

vše nejlepší !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele