Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina B, 2. kolo
30.09.2021 18:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Gentu (© AFP)

Gent doma s Anorthosisem nezaváhal, v Konferenční lize slavil druhé vítězství

Ve skupině B se začíná rýsovat situace už po dvou kolech poměrně jasně. A vliv na tuto skutečnost měl i výsledek mezi Gentem a Anorthosisem, který vykázal očekávané skóre. Domácí jakožto ostřílenější celek v rámci evropských pohárů stvrdili roli favorita, díky gólům Tarika Tissoudaliho a Svena Kumse vyhráli a spolu s Partizanem jsou bodově stoprocentní.

Kyperský výběr se držel na belgické půdě zhruba půlhodinu, poté se ovšem jeho soupeř dostal ke své úvodní brance a těsné vedení si pohlídal až do závěrečného hvizdu sudího Glovy. Ve 28. minutě Castro-Montes přihrál Tissoudalimu, ten prošel až příliš snadno do vápna, a ačkoli následnou střelu zachytil brankář Tzur, míč, a to i přes snahu bránícího Korrey, skončil v síti.

Pět minut před obrátkou mohl náskok KAA navyšovat Lemajič, který se ocitl ve velmi dobré pozici, jenomže v koncovce nebyl úspěšný a zamířil jen do zámezí. Až v 55. minutě se vlastně poprvé zásadněji osmělili i hosté. Popovič svým pasem ze standardky našel hlavu Arajuuriho, jehož z blízkosti bravurně vychytal gólman Bolat, a dorážející Deletič pak trestuhodně selhal.

O tři minuty později naopak znovu mohl zaúřadovat Gent, avšak Owusu velkou příležitost zahodil, napálil jen Tzura a další zakončení z krkolomného postavení směřoval pouze mimo bránu. K pojištění gentské výhry tedy nakonec došlo až v 81. minutě, to když si Tissoudali s Kumsem od levé lajny prokombinovali cestu až do šestnáctky, načež druhý zmíněný zacílil.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele