Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina B, 4. kolo
04.11.2021 18:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Tarik Tissoudali (© AFP)

Gent nezužitkoval převazu, s Partizanem doma jenom remizoval

Belgický Gent měl ideální příležitost rozhodnout o svém prvenství ve skupině B. Doma hostil bělehradský Partizan a byl lepším týmem, nakonec se ovšem musel smířit jen s remízou 1:1. Pro domácí to znamená, že si zahrají vyřazovací fázi Konferenční ligy, srbský soupeř je ale ještě může předskočit.

Gent měl lepší vstup a už ve čtvrté minutě se musel činit Popović, jehož ranou z dálky otestoval Kums. Následně sehráli klíčovou roli rozhodčí, kteří neuznali hned dvě branky domácího týmu - Alessio Castro-Montes se radoval předčasně, jelikož se nacházel v ofsajdu, Laurent Depoitre pro změnu před svým zakončením fauloval Nemanju Miletiće.

Partizan se připomněl až po dvaceti minutách a připravil si dvě obrovské příležitosti. Nejprve na malém vápně trestuhodně netrefil ideálně Danilo Pantić, ve 28. minutě si pak míč k trestnému kopu připravil Bibras Natcho a parádní střelou orazítkoval jenom tyč.

Bezbrankový stav platil i na konci prvního poločasu, štěstí totiž neúspěšně pokoušeli Odjidja-Ofoe a Depoitre, ten nedokázal usměrnit mezi tyče hlavičku z malého vápna.

Ani po změně stran se obrázek hry nezměnil, Gent byl lepší a v 57. minutě se opětovně vyznamenal Popović, na něhož si nepřišel Alessio Castro-Montes. O to větší šok pak přinesla 66. minuta. Slobodan Urošević si v ní poslal přihlášku do soutěže o nejhezčí branku kola, na kraji pokutového území si pohrál s bránícím protihráčem a poté vyslal nechytatelnou ránu přímo do šibenice - 0:1.

Domácí trenér Hein Vanhaezebrouck na nepříznivý stav zareagoval několika střídáními a měl šťastnou ruku, jelikož jeden z noviců na trávníku se postaral o vyrovnání. Deset minut před koncem selhala defenzíva Partizanu, spoustu času na centr dostal Giorgi Čakvetadze a jeho pas přetavil v branku trestuhodně neobsazený Tarik Tissoudali - 1:1.

Tissoudali se mohl postarat o obrat, v 83. minutě se dostal do další šance a hostujícímu týmu zachránil cenný bod vynikající Popović.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
John Obi Mikel

2:2

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele