Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

osmifinále - odvety
17.03.2022 21:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Douglas Augusto (© AFP)

Gent padl i v odvetě, PAOK v Konferenční lize pokračuje

PAOK odvetu osmifinále Konferenční ligy zvládl lépe, Gent jednoduše jednogólové manko z prvního klání nedohnal, byť ve druhé půli byl ve hře dostat tento mač aspoň do prodloužení. Jenže kýženou trefu prostě nezaznamenal, ba naopak inkasoval on, a musel se s působením v pohárové Evropě rozloučit. Řecký klub po dvou vítězstvích prošel dál zcela zaslouženě.

Hodně nevalně vstoupil Gent do tohoto zápasu. Murg zaslal centr z rohového čtvrtkruhu do šestnáctky, kde najednou vznikla vážně velká skrumáž. Protože domácí neodkopli merunu do bezpečí, propracoval se nakonec po krkolomných lapáliích k zakončení José Crespo, který vstřelenou branku doslova urval ve prospěch PAOK. De Buffalo's se zdařilo srovnat stav až pět minut před obrátkou. Samoise zprava vyslal míč do vápna, v němž číhal urostlý Depoitre, tomu se povedlo odstrčit beka Lyratzise a tvrdou hlavičkou překonal brankáře Paschalakise. Ten si sice na balón sáhl, už ho málem vyrážel pryč, nezabránil ovšem finálnímu neúspěchu.

V 53. minutě se pokoušel belgický celek přidat další přesný zásah, pas od rohového praporku od Kumse propadl na druhou stranu až za hranici pokutového území, tam si Odjidja-Ofoe míč zpracoval na prsa a levačkou tvrdě vypálil, nicméně Paschalakis zdárně zasáhl. V 66. minutě se dokonce za Paschalakisovými zády třepotala branková síť, balón do ní tečoval Torunarigha po pokusu, který vyslal Odjidja-Ofoe, avšak tahle branka nebyla uznána, protože sudí Siebert si všiml, že těsně předtím zfauloval Okumu bránícího Vieirinhu. Soluňský celek tak přežil pár nepříjemných situací a v 77. minutě pak definitivně stvrdil svou výhru. Vieirinha standardní situaci rozehrál přihrávkou po zemi a Douglas Augusto ztrestal nesourodé počínání defenzívy soupeře, který na secvičený signál nezareagoval vůbec dobře, a podepsal si tedy ortel prohry.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
Selänne

1:2

Reagovat
berliner

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
Agnelli

1:1

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
ladyboy arsenal

2:0 pp

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele