Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina F, 5. kolo
25.11.2021 18:45 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

Radost hráčů FC Kodaň (© AFP)

Kodaň s gibraltarským trpaslíkem nezaváhala a postupuje do osmifinále Konferenční Ligy

Dánská Kodaň dokázala zvítězit v Konferenční lize již počtvrté, tentokráte nedala příliš šancí na úspěch největšímu outsiderovi skupiny F Lincolnu a bez větších potíží ho deklasovala 4:0. Díky bezbrankové remíze souběžně hraného utkání mezi Slovanem a PAOK si vytvořila na čele nedostižný čtyřbodový náskok a postupuje mezi šestnáctku nejlepších, s podzimní fázi se rozloučí doma proti bratislavskému konkurentovi.

Lincoln naopak jistojistě skončí poslední, na kontě nemá ani bod a navíc jeho skóre 2:15 je vskutku hrozivé. Se svou premiérou mezi evropskou elitou se bude loučit za čtrnáct dní v řecké Soluni. Hosté od samého začátku diktovali tempo hry a do vedení se dostali již po necelých pěti odehraných minutách. Po dlouhém nákopu a špatné zpětné hlavičce se dostal k odraženému míči Ísak Bergmann Jóhannesson a snadno ho uklidil doprostřed prázdné branky.

Neuběhly ani další dvě minuty a jasný favorit pojistil svůj náskok. Po rohovém kopu Biela se uvolnil před hranicí brankového území Lukas Lerager a přesně umístěnou hlavičkou pokořil marně se natahujícího gólmana Coleinga. Vzápětí pálil těsně nad Stage, pak se vytáhl Coleing proti dělovce Jóhannessona a hostující strážce předvedl další vynikající zákrok pět minut před přestávkou proti nebezpečné ráně Biela.

Hosté nepolevovali ani po změně stran a svůj třetí zásah přidali krátce po odehrané hodině. Na levém křídle přelstil ofsajdovou past nejlepší muž na trávníku Jóhannesson, a i když napoprvé nepřeloboval Coleinga, tak vzápětí předložil balón pro samoceného Williama Bøvinga a ten zblízka neminul - 0:3.

Kodaň uzavřela gólový účet tohoto čtvrtečního klání necelých dvacet minut před závěrečným hvizdem, protože po další rychlé akci obdržel nahrávku před branku Rasmus Winther Højlund a z bezprostřední blízkosti rozvlnil síť přízemním pokusem. V 79. minutě mohl skórovat ještě Biel, ale když po krásné individuální akci orazítkoval pravou konstrukci, tak se výsledek nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
EverlastD

1:5

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Elmas

0-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele