Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

semifinále - odvety
05.05.2022 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Feyenoordu (© AFP)

Feyenoord na jihu Francie ubránil bezbrankový výsledek a zahraje si premiérové finále Konferenční ligy

Feyenoord ani v této ligové sezóně nevybojuje nizozemský titul a v Eredivisii pravděpodobně skončí na třetím místě, ovšem nyní má velkou možnost získat vůbec první trofej z nově vzniklé Konferenční ligy. Po domácí výhře 3:2 předvedl vynikající defenzivní práci na půdě Marseille a po remíze 0:0 si zhruba za tři týdny v albánské Tiraně zahraje finále proti vysoce favorizovanému italskému AS Řím.

Hostující celek se po dvaceti letech dočká velkého finále na evropské scéně, zatímco srdnatá cesta Olympique končí v semifinále. Domácí byli od samého začátku mírně aktivnějším týmem a během úvodních dvaceti minut si vytvořil dvě slibné příležitosti kanonýr Payet, avšak nejprve byla jeho střela sražena do zámezí a pak z dvanácti metrů nikým nehlídán zakroutil balón těsně nad břevno.

Svěřenci trenéra Arneho Slota se poprvé ozvali asi pět minut před přestávkou, kdy nadějný pokus Tila byl tečován o metr vedle pravé tyče. Ihned po změně stran zahrozil kolumbijský šikula Sinisterra, jehož hlavičku bez potíží zneškodnil brankář Mandanda, vzápětí se na opačné straně vytáhl také gólman Marciano proti ráně Rongiera. Feyenoord chtěl rozhodnout o svém úspěchu přesně v polovině druhého poločasu.

Po zpětné přihrávce Nelsona téměř od brankové čáry se opřel do míče Trauner a z patnácti metrů ho zakroutil o decimetry nad břevno. Asi čtvrthodiny před závěrečným hvizdem měl na kopačce kýženou trefu Marseille střídající Lirola, ale ten byl na poslední chvíli zablokován a balón mezi třemi tyčemi opět neskončil. V samém závěru se nejprve vytáhl Mandanda proti přízemní dělovce Desserse a poté lob Kökçüa skončil o kousek nad horní tyčkou, Feyenoordu však tyto neproměněné možnosti v konečném účtování vůbec vadit nemusely.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, soccerway.com, livesport.cz, feyenoord.nl

Komentáře (18)

Přidat komentář
Agnelli

2:2

Reagovat
Gedofrey

4:1

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
Pharrell

3:1 go go OM

Reagovat
Gedofrey

Ten komentátor na Sport 2 má intonaci jak nějaký komik Holzmann z Wishe

Reagovat
Pyroman

Šílený. I kdyby byl dobrej po obsahový stránce, což není, tak ten hlas a protahování každý slabiky by z něj pořád dělaly posledního člověka na světě, kdo by měl něco komentovat.

Reagovat
Israha

EKL v prdeli, místo v LM na příští rok nahnuté...to je krásný závěr sezony . Přitom přístupem to dnes vůbec nebylo zlé, makali všichni; kvalita ale nikde. Tam doslovně žádný hráč nepřinesl kvalitu v předfinální či finální fázi. Žádné vytvořené šance, žádná povedená zakončení. Feyenoordu nakonec stačilo, že za ně v prvním zápase hrál i Ćaleta-Car.

Reagovat
El Fáňos

Jsem vyloženě nasr**. Taková škoda, Milik hroznej, Lirola prisernej, obrana výborná, sinisterra úplně vymazanej, tohle mě bude dlouho mrzet, oba zápasy jsme je přehráli v mezihre a kvalita byla na naší straně, ale finální fáze od nás hrozně slabé, nekolektivni, bez myšlenky a lepšího přečíslení do vápna.

Reagovat
Israha

Aktuálně mají do ofenzivy dobrou formu jen Payet a Gerson (jakžtakž Harit, ale tomu to dnes do těch zahuštěných prostor nesedělo). První se zranil, druhý zas nepochopitelně uklizený na kraji, kde je třetinový. A na nikoho dalšího momentálně není spoleh, že by udělal rozdíl před brankou soupeře (Dieng občas, ale potřebuje hodně pokusů...dnes neměl ani jeden). Pak soupeři opravdu stačí zahustit prostory a zdvojovat, a nedostanem se přes to, když je to vyšší kvalita, než Reims, Montpellier nebo Nantes. Ten Sampaoliho vířivý fotbal je extrémně závislý na individuálních formách hráčů (protože taktika je "nemáme jasnou taktiku, jsme nepředvídatelní a tak se na nás soupeř nepřipraví") a tak jak to při té sérii 9 výher v řadě neslo ovoce, teď se Milik zranil, Guendouzi unavil a pár dalších už asi psychicky ukončilo sezonu, a je tu zase propad. A teď co s tím, protože s takovou nám Rennes dá trojku a Štrasburk uhraje remízu, a jdeme hrát Evropskou

Reagovat
El Fáňos

S první půlkou souhlasím, s druhou tak napůl. Zahuštění prostorů jim stačí, protože vůbec nechodime do vápna, je tam vždy jen jeden hráč a často v náběhu, což není až tak snadné na přihrávku a je to trochu tou sestavou, Dieng se motá po ose a kolem rohu vápna, Milik tam je, ake ty odrazene míče nejsou pro nikoho... Hodně si všichni sbíhají do křídel, což je dobré jen pro kombinaci, ale pokud tam na sebe nenavazuji obránce že středu, měli by ten prostor zabírat sporadicky, aby tam mohli nabihat beci, což jsme hráli předtím, Dieng, Bakambu i Milik by měli být max na šířku velkého vápna a ne hrát lk pk, spíše krajní útočníky. Plus Payetek umí výborně doplňovat z druhé vlny, hrozně nám po zranění chyběl

Reagovat
Israha

No oni to poslední zápasy dělávali Gerson a Harit, to doplňování do vápna. Včera byl první zavřený na křídle, druhý se motal na CMku. A Milik stojí, ten ty prostory sám svou hrou neotevře. Já jsem z toho získal pocit, že ti hráči obecně fakt moc neví, kde je jejich pozice a že to Sampaoli tak chce, aby se s tím neustále míchalo. A pak je problém i to, že nehraje-li Payet, tak si jeho zodpovědnost zbytek týmu rozdělí, ale když hraje, vše řídí on. Včera vypadl v průběhu zápasu a už to za něj (krom snaživého, ale utaveného Guenda) nevzal nikdo. To je jedno s druhým, imho.

Reagovat
smazaný uživatel

keby sme bolí horší tak nič nepoviem, ale presne jak hovoríš, žiadna kvalita nikde, nijaký moment prekvapenia, žiadne dotiahnutie do konca...

Reagovat
Mandanda_30

Čumim na každej zapas a oni pak takhle rupnou s Feyenoordem

Reagovat
Mandanda_30

Jeslti se do té LM dostanem, tak to zas dopadne tak, že skončíme poslední s jedním bodem, takže to asi úplně za ten trapas nestojí, když nedáme ani tady tu třetí evropu pro farmáře

Reagovat
Israha

Sampaoli a někteří hráči to částečně zvedají, ale pořád tam chybí dostatečně silná psychika, ten tým se nechá strašně snadno vykolejit a to se táhne už roky, nehledě na trenéra či skladbu kádru. Tady se podle mě musí přestupová politika zaměřit na hráče charakteru Guendouziho, protože to je přesně ten typ šílence, který to strhne za každou cenu. Někdo takový musí být v každé linii na hřišti aspoň jeden.

Reagovat
Mandanda_30

Naprosto souhlas, však ta slabá psychika se projevila dost solidně v tom prvním zápase proti Feyenoordu, nikdo si neuměl přihrát na metr, nejlepší příklad Car s tou jeho skvělou přihrávkou dozadu, to byl trapas jak prase celej ten zápas Po těch dvou gólech to vypadalo, že se probrali, ale pak to šlo zase do sr**ek... Taky spousta zápasů ztracený body, když jsme vedli a pak dostali gól, tak totální kolaps.... Nebo to, že doma před vlastníma fanouškama jsou horší výsledky než venku je taky docela zvláštní, po**aní z vlastních fanoušků asi? Moc nechápu

Reagovat
Mandanda_30

S psychikou jsme na tom jak Paříž, ale ti aspoň mají tu kvalitu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele