Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina H, 4. kolo
04.11.2021 18:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Omonia v Konferenční lize na jaře působit nebude, doma jen remizovala s Basilejí

Karabach si už vpodvečer zajistil jakožto historicky první klub nově vytvořené Konferenční ligy postup do jarního play-off, o pár hodin později si tutéž výsadu vysloužila ve skupině H taktéž Basilej, které stačilo uhrát na půdě Omonie alespoň remízu. Zatímco švýcarský celek bude ve zbytku hlavní fáze usilovat o první příčku v tabulce, kyperský pouze o konečnou třetí.

Hosté nevstoupili do tohoto utkání nijak povedeným způsobem a už po šestnácti minutách hry museli žít s tou skutečností, že jednoduše budou dohánět těsnou ztrátu. Jordi Gómez ze středu pole poslal dlouhou přihrávku směrem dopředu na rozběhnutého Kakoullise, ten se ve vápně zbavil kličkou stopera Cömerta, narovnal si míč na svou pravačku a poté pohotově skóroval.

Domácí vlastně po celý první poločas působili v obraně velmi solidním dojmem, svého určitě ostřílenějšího protivníka, jenž je prakticky pravidelným účastníkem hlavních částí evropských pohárů, nepouštěli s nějakou pravidelností do větších šancí. Basilej si zkrátka musela počkat na svůj úspěch až do druhého dějství. Omonia jednogólový náskok udržela jen do 57. minuty.

Už šest minut předtím mohlo být vyrovnáno, v dobré pozici se ocitl střídající Males, nicméně brankář Uzoho ještě v tomhle případě stačil zasáhnout. Jenomže příliš krátký byl na střelecký pokus z následující situace, Males tentokráte uvolnil svou kolmicí Millara, ten si na hranici pokutového území balón bleskově zpracoval a levou nohou zacílil parádně ke vzdálenější tyči.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Elmas

2:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele