Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

předkolo playoff - odvety
24.02.2022 21:00 CET
2 : 1
5:3 pen.
(2:0, 2:1)

Reportáž

Vieirinha (© AFP)

PAOK v Konferenční lize předčil Midtjylland v penaltovém rozstřelu

Vyrovnanou bitvu o postup do osmifinále Konferenční ligy zvládl jen o chlup lépe PAOK, jemuž se podařilo v odvetě dotáhnout do zdárného konce penaltový rozstřel. Midtjylland se opravdu hodně nadřel na snižující trefu v tomto utkání, nicméně ani ta ve finále jeho konec v pohárové Evropě pro letošek neodvrátila. V Řecku především strádal v prvním poločase.

Soluňský celek srovnával účty po prvním nepovedeném střetnutí už ve 20. minutě. Bránící Juninho společně se Sviatchenkem nedokázali zastavit průnik do šestnáctky ze strany Čolaka, ten sice následně upadl na zem, i tak z nelichotivé pozice prostrčil merunu k Živkovićovi, jenž z blízkosti překonal brankáře Ólafssona. A o šest minut později bylo Midtjyllandu ještě hůře, jelikož svůj jednogólový náskok z prvního duelu během velmi krátké doby promrhal. Zpoza vápna se dostal k odraženému balónu domácí kapitán Vieirinha, který ho pak namířil tvrdě do šibenice. Ólafsson se snažil tuhle dělovku polapit, nakonec se však marně vrhal do vzduchu.

Dlouho dánský výběr nenacházel odpověď na dvě inkasování, PAOK v defenzivě vykazoval působivou organizaci a kompaktnost, přece se ovšem i on konečně dočkal své odměny, o níž se postaral v 80. minutě Höegh. Ten na hrací plochu vstoupil z lavičky až po obrátce, obecně nepatří mezi rozené šutéry, přesto právě on dopomohl posunout klání alespoň do prodloužení, jelikož z hranice brankového území zužitkoval jemný oblouček, kterým ho vyhledal Meyer.

Nastavovaná třicetiminutovka rozuzlení tohoto dvojzápasu nepřinesla, a tak na řadu musela přijít loterie s názvem penaltový rozstřel. Ten sumárně vyšel lépe řeckému klubu, který si na své konto zapsal všech pět úspěšných pokutových kopů, zatímco jeho soupeř jednou selhal. Konkrétně se jednalo už v první sérii o Meyera, muže z lavičky, autora oné klíčové asistence u jediného gólu "Vlků" ze hry, jenž nepřelstil v důležitou chvíli gólmana Paschalakise.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
EverlastD

3:1

Reagovat
Pan.Antonin

2:3

Reagovat
Elmas

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele