Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

osmifinále - 1. zápasy
10.03.2022 18:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

PAOK slaví jediný gól (© AFP)

PAOK veze do Belgie jednobrankový náskok

PAOK Soluň doma porazil v prvním zápase osmifinále Konferenční ligy KAA Gent 1:0, když jedinou branku vstřelil v 58. minutě Jasmin Kurtić. Mnoho příležitostí nebylo a slovinský záložník využil standardní situace a z volného přímého kopu rozhodl.

V prvním poločase nebylo o co stát, protože žádná velká příležitost k vidění nebyla. Jedinou střelu na branku vyprodukoval PAOK, zatímco Gent střílel třikrát mimo tyče. Oba celky se v průběhu prvního poločasu dožadovaly odpískání pokutového kopu za hraní rukou, nic z toho však k penaltě nevedlo. Celkem tři sporné situace nemohl vyřešit ani systém VAR, který v této soutěži není. Po půlhodině hry měl asi největší možnost kapitán Gentu Odjidja-Ofoe, nicméně jeho střelu obrana Řeků zablokovala.

Pro první změnu se odhodlal krátce po začátku druhého poločasu Gent, ale skóre otevřeli domácí. Jasmin Kurtić se postavil k volnému přímému kopu a s pomocí teče bránícího hráče překonal brankáře Roefa.

Na tahu byli Belgičané, ale v Řecku se jim směrem dopředu vůbec nedařilo. Postupem času navíc PAOK kouskoval hru a také vyčkával na brejkové situace. Hodně aktivní byl autor jediné trefy Kurtić, ovšem ani PAOK druhou branku v zápase nevstřelil.

Domácí celek přečkal i nastavení a do odvety si poveze jednobrankový náskok. Postupové šance ale zůstávají i nadále vyrovnané.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, uefa.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
berliner

Tady fandim Gentu ale hostum moc neverim takze se budu modlit aby Gent dal aspon 1 Gol Tip 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tady fandim PAOK Soluň ale hostům docela věřím Budu vzívat Alláha aby PAOK dal alespoň dva góly Tip 2:2

Reagovat
Elmas

0:2

Reagovat
Agnelli

2:2

Reagovat
EverlastD

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele