Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina D, 5. kolo
25.11.2021 21:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Hráči Randers (© AFP)

Randers porazili Kluž a přeskočili Jablonec

Skupina D Konferenční ligy bude zajímavá až do samotného konce. Dánský Randers FC totiž dokázal porazit CFR Kluž 2:1 a vystřídal na druhém místě Jablonec. Pokud tedy v posledním zápase porazí Alkmaar, postup do další fáze jej nemine.

Randers dobře věděli, že Jablonec může v utkání s Alkmaarem ztratit a případná výhra nad Kluží by je posunula na druhé místo tabulky. Přesně to se nakonec stalo. Domácí měli od začátku navrch, ale teprve ve 24. minutě promáchl před brankou Rumunů Egho. Ve 37. minutě rozehráli hráči Randers rohový kop a Kluž zachraňoval na brankové čáře Burcă. Ještě větší šance se naskytla o tři minuty později Marxenovi a jeho hlavičku pro změnu vychytal Bălgrădean.

Dánové pokračovali v aktivitě i po změně stran a střela Tibblinga skončila na boční síti. Obléhání pokutového území Kluže nakonec přineslo kýžený úspěch. Po centru z levé strany se balón odrazil k nohám Kamary a ten prostřelil Bălgrădeana. Randers vedli naprosto zaslouženě, ovšem krátce, protože o pár minut později si naběhl do volného prostoru Ciprian Deac a srovnal na 1:1.

Ani tento stav neměl dlouhého trvání. Hned v 75. minutě se postavil k volnému přímému kopu Simon Piesinger a Bălgrădean na balón nedosáhl. Ve zbývajících minutách už Kluž vyrovnat nedokázala a z Dánska se vrací s nepořízenou.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, uefa.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
EverlastD

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Elmas

1-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele