Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina C, 2. kolo
30.09.2021 18:45 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Stephan El Shaarawy (© AFP)

Římané nedopustili překvapení a Zarje nadělili tři branky

Římané potřebovali odpovědět na nedávnou prohru s Laziem a ideální šanci k tomu měli dnes navečer proti Zarje Luhaňsk. V Záporoží se jim nakonec povedlo splnit úkol, domácímu outsiderovi nasázeli tři branky a ani jeden gól nedostali.

Trenér Mourinho nasadil několik hráčů mimo obvyklou základní sestavu, takže se prvních minut dočkali Ebrima Darboe nebo nepříliš používaný stoper Kumbulla. Nezvyklou roli pravého beka si střihl Ibañez. A domácí navíc nechytili úvod utkání.

Už v sedmé minutě se totiž prosadili Vlci. Krásnou nahrávku do běhu vymyslel Ebrima Darboe, který navázal na konec minulé sezony. Vymyslel krásnou nahrávku na Stephana El Shaarawyho, kterému se povedlo obelstít ofsajdovou lajnu, obešel brankáře Matsapuru a posunul míč do prázdné brány - 1:0.

Římanům se navíc dařilo uklidňovat hru vždycky, když to bylo zapotřebí. Brankář Rui Patrício se navíc mohl pomalu začít soustředit na nadcházející Ligu národů s Portugalskem, protože hráči Zarje ho moc neprověřili. Naopak obranu domácího týmu hodně zlobil rychlík Stephan El Shaarawy, který jednou pálil těsně vedle a následně do míst, kam brankář Matsapura doskočil.

Jinak toho první půle zas tak moc nenabídla. Druhý poločas už byl z pohledu atraktivity mnohem lepší. Nejprve střídající Tammy Abraham napálil po svém úniku tyč! Chris Smalling zase nejdřív ubránil atak soupeře a po hodině hry dokonce zvýšil vedení AS na 2:0! Po rohovém kopu si na bližší tyč naskočil Bryan Cristante, prodloužil hlavou míč dozadu a špatně bráněný stoper Smalling zvýšil!

Jen o dvě minuty později navíc AS zvýšilo na konečných 3:0. Situaci, která se zdála jako ofsajdová, rozehrál Lorenzo Pellegrini dopředu, míč si převzal Nicolò Zaniolo a snažil se vypálit. Obrana domácích však míč srazila jek n pozornému Tammymu Abrahamovi, který právě díky nahrávce soupeře mohl převzít na hraně ofsajdu míč a prostřelit brankáře Matsapuru. A protože domácí tým už do konce utkání nebyl schopen překonat pozornou obranu Vlků, ti si tak odvážejí domů všechny body.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
berliner

Jedeme AS Tip 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Dave LFC

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele