Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina C, 6. kolo
09.12.2021 18:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Zarjy Luhansk (© AFP)

Bodø/Glimt ze Zarjou jen remizovalo a přišlo o přímý postup do osmifinále KL

Jedno z největších dosavadních překvapení nově vzniklé Konferenční ligy nakonec nedokázalo uhájit první místo ve skupině C a po nerozhodném výsledku 1:1 v Záporoží proti ukrajinskému celku Zarja Luhansk skončilo druhé se ziskem dvanácti bodů, což pro něj znamená dodatečné play-off o osmifinále této soutěže. Na poslední chvíli ho totiž předskočil vysoce favorizovaný AS Řím, který zvítězil v Sofii nad CSKA v poměru 3:2.

Norský klub sice dokázal deklasovat právě AS naprosto šokujícím výsledkem 6:1, jenomže na ukrajinské půdě velmi brzy prohrával a po změně stran se už zmohl pouze na vyrovnání. Domácí celek obsadil se sedmi body třetí místo a evropské poháry tak pro něj letos skončily. Do tohoto čtvrtečního duelu ale vstoupil velmi dobře a krátce po odehrané čtvrthodině vedl díky precizně zahranému přímému volnému kopu Jehora Nazaryny.

Mírně favorizovaní hosté mohli srovnat stav po odehrané půlhodině, ale Fet neuspěl tváří v tvář proti brankáři Matsapurovi a poté dorážející Pellegrino trestuhodně pálil nad břevno. Hosté pak marně dobývali dobře organizovanou defenzivu protivníka a to samé platilo i po přestávce, nicméně přesně v polovině druhého poločasu se nakonec dočkali vyrovnávací trefy vinou hodně nešťastného obraného zákroku Vitalije Vernyduba, jenž nepovedený odkop usměrnil přímo k levé tyči vlastní branky.

Hosté začali s přibývajícím časem stále více riskovat a v samém závěru pustili soupeře hned do dvou vyložených možností. Nejprve po rozehrávce Nazaryny nenapravil předchozí chybu Vernydub a nůžkami nevyzrál na pozorného gólmana Chajkina. V nastaveném čase ještě chtěl převrhnout misky vah na stranu Zarjy střídající Zahidi, ale ten branku Bodø/Glimt o kousek minul.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Elmas

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Elmas

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele