Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina D, 6. kolo
03.11.2022 21:00 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Ondrej Duda (© AFP)

Kolínští se po hrozivé pětiminutovce nadechovali k obratu, skóre však pouze dorovnali a s poháry se loučí

Ve čtvrtek večer se v posledním střetnutí v rámci skupiny D představil domácí Kolín nad Rýnem proti francouzskému OGC Nice. A zápas to byl velmi zajímavý, hosté opanovali závěr prvního poločasu a vedli po trefách Labordeho a Brahimiho, za kolínské kontrovali Huseinbašič s Dudou. Ani to však týmu ze Severního Porýní nestačilo k postupu.

Oba celky již před utkáním věděly, že bez ohledu na výsledek souběžně hraného mače Partizan - Slovácko potřebují zvítězit, aby měly první místo ve svých rukou. A k němu si v začátku první půle šli spíše domácí. Tigges již v šesté minutě vyzkoušel z dobré pozice brankáře Schmeichela, jeho střela však postrádala razanci.

Další skvělý zákrok byl nucen dánský gólman předvést v sedmadvacáté minutě, to když opět zakončoval Tigges, tentokrát však o poznání lépe a hlavou, gólem však akce opět neskončila. A tak zčistajasna dvakrát udeřilo na opačné straně.

Nejprve se k odraženému míči dostal nadvakrát Gaetan Laborde, který následně propálil vše, co mu stálo v cestě, včetně brankáře Schwabeho. O tři minuty později se Favreho svěřenci radovali podruhé. Atal poslal nádhernou přihrávku Brahimimu, který zpoza vápna napřáhl a střelou přes obránce nedal bezmocnému Marvinovi Schwabemu šanci.

Studená sprcha před pauzou přinutila domácí ještě přidat na obrátkách, což se jim záhy po začátku druhého poločasu i vyplatilo. Po nepovedeném centru z pravé strany se k míči dostal Pedersen, který do dobré pozice vysunul Huseinbašiče a ten se z úhlu prostřelil hostujícího gólmana.

To ale od "Geisböcken” nebylo vše. O deset minut později vstřelil vyrovnávací branku Ondrej Duda. Přihrávku do šestnáctky mu posílal dobře hrající Huseinbašič a slovenský reprezentační útočník se střelou k levé tyči nemýlil.

Šanci na zvrat ve skóre měl v posledních vteřinách Thielmann, svojí střelou ale branku hostí o hodně minul, a tak se družina okolo kapitána Danteho mohla radovat z postupu. Kolín se naopak remízou s Evropskými poháry pro tuto sezonu rozloučil. Nice se i díky remíze Slovácka na půdě Partizanu Bělehrad udrželo na prvním místě skupiny D a bude tak nasazeno rovnou do osmifinále.

Autor: Filip Vítek / livesport.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
EverlastD

2:3

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat
AjaxFans

1-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele