Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina D, 1. kolo
08.09.2022 18:45 CET
3 : 3
(2:0)

Reportáž

K vítězné premiéře nestačil Slovácku ani skvělý start a dlouhá přesilovka. Bod zachránil Kozák

V prvním utkání skupiny D Evropské konferenční ligy Slovácko po nadějném začátku pouze remizovalo s Partizanem 3:3. Situace se přitom pro domácí vyvíjela velmi dobře, když po 22 minutách vedli o dvě branky a navíc hráli proti oslabenému soupeři. Hosté však ve druhém poločase během čtvrt hodiny vstřelili tři góly a dlouho to vypadalo, že si dojdou pro všechny body. Aspoň remízu dokázal pro český tým zachránit v 83. minutě po šťastném odrazu Libor Kozák.

Uherské Hradiště, jedno z nejmenších měst, v nichž se v letošní sezoně hrála základní skupina evropských pohárů, hostilo při premiéře domácího Slovácka v hlavní fázi Evropské konferenční ligy Partizan. Srbský celek měl jednu velmi čerstvou zkušenost s českým fotbalem. V minulém ročníku z této soutěže totiž vyprovodil po dvou vítězstvích pražskou Spartu, přičemž hlavní hvězdou dvojutkání byl Ricardo Gomes. Kapverdský útočník nastoupil v základní sestavě i v tentokrát.

Úvod premiérového utkání ve skupině evropských soutěží vyšel českému celku jako z pohádky. Útočná kombinace, do které se zapojila většina hráčů Slovácka, totiž skončila na kopačkách Jana Kalabišky, který přesnou střelou do levého dolního rohu branky v páté minutě otevřel skóre zápasu. Hostující fanoušci se o 10 minut později mohli těšit z vyrovnání, ovšem správně signalizovaný ofsajd znamenal, že gól nemohl platit. Naopak v 19. minutě se opět radovali domácí. Po rohovém kopu nejvýše vyskočil Stanislav Hofmann, jenž však nastřelil pouze tyč, od které se míč odrazil k dobře postavenému Kalabiškovi, který nekompromisně zvýšil na 2:0. Frustrace Partizanu byla viditelná. Situaci neunesl Kristijan Belič, který ve 22. minutě zbytečným a nebezpečným faulem poslal k zemi Petra Reinberka a vyfasoval červenou kartu.

Začátek druhého dějství zase pro změnu vyšel Hrobařům, kteří si hned ve 47. minutě vypracovali rohový kop, po kterém se k odraženému míči dostal Fousseni Diabaté, jenž prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Rozjetý Diabaté se přidal v 53. minutě ke Kalabiškovi a rovněž vstřelil druhý gól. Skvělou individuální akci zakončil pumelicí, která kvůli nešťastné teči jednoho z obránců skončila mimo dosah domácího brankáře. Obrat dokonal o devět minut později Gomes, který třetím pokusem na branku vstřelil třetí gól týmu z Bělehradu. Slovácko se dokázalo vzpamatovat z hrozivého průběhu utkání a v 83. minutě po rohu tečoval střelu Kozák a vyrovnal na konečných 3:3.

Premiéra Slovácka v hlavní fázi Evropské konferenční ligy tak skončila remízou. V příštím kole ho 15. září čeká těžký duel v Kolíně nad Rýnem. Partizan bude o další body bojovat tentýž den doma s Nice.

Autor: Livesport.cz / Josef Chalupa

Komentáře (371)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele