Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina A, 4. kolo
13.10.2022 18:45 CET
5 : 1
(4:0)

Reportáž

Antonín Barák (© AFP)

Fiorentina rozebrala obranu Hearts pěti zásahy

Fiorentina si i podruhé poradila s obranou Hearts a další vysoká výhra ji drží v boji o postup. Naopak skotský celek se vrátil na třetí příčku a chybí mu čtyři body právě na druhou Fiorentinu. Hlavním hrdinou domácích se stal útočník Nciolas González, který se prosadil hned dvakrát.

Fialky se chtěly oklepat po hodně nepovedeném startu do Serie A. Náladu si měly spravit v duelu se skotským zástupcem - Hearts totiž nedávno už porazili a to poměrně výrazným rozdílem. Dnes to ale bylo ještě lepší, protože to, co Fialky zvládly za celé utkání, dnes překonaly ještě v prvním poločase. A to přitom jako první málem udeřili hosté. Amrabat totiž nešikovně nahrál soupeři a Humphrys napálil tyč za zády brankáře Golliniho!

O chvíli později si svou šanci vysloužila i Fiorentina. Kouamého hlavičku ale zlikvidoval brankář Gordon. Po pěti minutách už se ale skóre měnilo a velký balvan spadl ze srdce Luky Joviće. Srbský útočník se i ve Florencii trápí, ale tentokrát po rohovém kopu povedenou hlavičkou uklízel míč do sítě.

Rolando Mandragora o chvíli později otestovat brankovou konstrukci a pak sledoval, jak se správně zahrává standardní situace. K míči se za vápnem postavil zkušený bek a kapitán Cristiano Biraghi a zakroutil míč přesně k tyči!

Hearts v těchto chvílích nevěděli, kde jim hlava stojí. Nedokázali adekvátně reagovat na to, co Fialky předváděly a zejména jejich napadání či nějaká ofenzivní akce vůbec neexistovaly. Hrála vlastně jen Italianova ekipa. Po třiceti minutách Barák rozjel rychlou akci, míč přes Kouamého s Jovićem skončil na kraji vápna u kopaček Nicolase Gonzáleze a mladý šikula už si věděl rady - 3:0.

Dost podobná scéna se opakovala ještě o pár minut později, když Barák opět rozehrál do kraje na Kouamého. Rychlonohý pracant vrátil balon na střed vápna a sledoval, jak si český reprezentant krásnou střelou připisuje svůj první gól v zápase.

Po téhle smršti bych se nedivil, kdyby se hráčům hostí nechtělo z šatny už vůbec vylézt. Ale místo toho se přeci jen mírně vzchopili. Dvě minuty z druhé půle jim stačily na to, aby snížili. Dlouhý nákop z vlastní poloviny naháněl McKay, který oslovil přesným pasem k vápnu Stephen Humphrys. Toho nestíhal stoper Igor a Humphrysovi se povedlo propálit brankáře Golliniho.

Pak se tempo hry ustálilo a Fiorentina zcela kontrolovala hru, aniž by se musela víc namáhat. Přece jen si ale schovala jednu branku na samotný závěr. Deset minut před koncem totiž svou druhou branku zaznamenal Nicolas González. Postavil se k nařízené penaltě po faulu na Saponaru a bezpečně svou šanci proměnil - 5:1 pro Fialky.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele