Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina C, 5. kolo
27.10.2022 18:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Konferenční liga (© AFP)

Austria hrála s Lechem 1:1 a ten má postupové trumfy ve svých rukou

O tom kdo doprovodí Villarreal do jarní fáze soutěže se rozhodne až v posledním kole. Austria remizovala s Lechem Poznań 1:1 a to je výsledek, který samozřejmě více vyhovuje hostům. Rakouský celek tím definitivně ztratil jakékoliv šance postoupit, kdežto ten polský si udržel stávající druhou příčku.

Jinými slovy pokud Lech v posledním kole uhraje alespoň bod proti jistému vítězi skupiny Villarrealu, postup ho nemine.

Austria chtěla před vlastními fanoušky zvítězit a v prvním poločase měla některé dobré příležitosti. Diváky především zvedla ze sedadel pumelenice Georga Teigla, která orazítkovala břevno! Na druhé straně Šatka protáhl Fruchtla a Poláci měli ještě k dispozici rohový kop. Pět minut před koncem prvního poločasu zase mířil těsně vedle Kvekveskiri.

Obě branky padly až po změně stran. Ve 48. minutě přihrál pod sebe Szymczak a Mikael Ishak poslal balón do sítě. Lech vedl zaslouženě, ale domácí se s tím nehodlali jen tak smířit. Snaha Austrie nakonec vedla k vyrovnání, když defenzíva Lechu předvedla velkou minelu a Can Keles jí nemilosrdně potrestal - 1:1.

Lech si byl vědom faktu, že vítězství by mu už zajistilo postup, na druhou stranu i remíza mu hrála do karet, protože pak by stačilo v posledním zápase doma remizovat. Austria chtěla vyhrát a v závěru nebezpečně kousala. V nastavení vyslal jedovatou střelu nad Tabaković a na druhé straně Amaralův pokus v poklidu stáhl Fruchtl. Dění ve Vídni tak vítěze nepoznalo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, livesport.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Elmas

Reagovat
boleslav_bahno

1:2

Reagovat
Elmas

2:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele