Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina E, 3. kolo
06.10.2022 21:00 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Jens Odgaard (© AFP)

Alkmaar nakonec přetlačil Apollon a ve skupině E zůstává stoprocentní

Alkmaar se uplynulý víkend posunul do čela Eredivisie, těsně před reprezentační přestávkou porazil mistrovský Ajax (2:1) a do tohoto čtvrtečního duelu s kyperským Apollonem tedy vstupoval jako velký favorit. Ovšem na těsném vítězství 3:2 se tentokráte hodně nadřel, protože soupeř hned dvakrát dohnal jednobrankové manko. Domácí nakonec spasil v 85. minutě střídající Jesper Karlsson a ti si se stoprocentní bilancí pojistili vedení ve skupině.

AZ ve třech dosavadních duelech neztratilo ani bod a před druhým Dněprem si vytvořilo již pětibodový odstup, po následujícím kole si tak už může definitivně zajistit první místo a tedy postup do osmifinále Konferenční ligy. Hosté se za svůj čtvrteční výkon rozhodně nemusí stydět, ale s jediným bodem jsou stále poslední čtvrtí. Jasný favorit začal dle očekávání a krátce po odehrané čtvrthodině se dostal do vedení z první vážnější akce zápasu.

Po zpětné přihrávce Hatzidiakose vystřelil ze čtrnácti metrů Jens Odgaard a jeho pokus tečoval padající Vukašin Jovanovič přímo do vzdálenější šibenice vlastní branky. Kyperský výběr se rozhodně nevzdal a bleskově vyrovnal. O tři minuty později skóroval Patrick Joosten, jenž si seběhl před hranici brankového území na přihrávku Pittase a ve skluzu rozvlnil síť poloprázdné branky. Hosté dokonce mohli otočit vývoj po necelé půlhodině hry.

Ve velmi dobré pozici se zjevil aktivní Pittas, nicméně svou ranou z dvanácti metrů minul pravou tyč o několik decimetrů. Následně byl k vidění vyrovnaný průběh, AZ si vzalo zpět svůj ztracený náskok v 62. minutě. Smolař tohoto utkání Vukašin Jovanovič totiž nešikovně nakopl ve vlastní šestnáctce Daniho De Wita a právě faulovaný hráč proměnil pokutový kop pohotovou přízemní střelou k pravé tyči do protipohybu gólmana Aleksandara Jovanoviče.

Ovšem Apollon našel odpověď i na tuto trefu o devět minut později. Na 2:2 srovnal obránce Euclides Cabral, který vypálil z více jak dvaadvaceti metrů a jeho úchvatný projektil zapadl do bližší šibenice. Deset minut před závěrečným hvizdem však přeci jen měl poslední slovo Alkmaar. Jeho výhru zařídil švédský forvard Karlsson, neboť po pasu Kerkeze z levé strany hlavičkoval z osmi metrů do levého spodního růžku.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
Elmas

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele