Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina E, 2. kolo
15.09.2022 18:45 CET
4 : 1
(1:1)

Reportáž

Sam Beukema (© AFP)

Alkmaar se proti Vaduzu dlouho trápil, oslabeného protivníka zlomil až v závěrečné čtvrthodině

Alkmaar po úvodní výhře nad ukrajinským Dniprem (1:0) zaváhal na ligové scéně s Twente (1:1) a nyní to proti lichtenštejnskému outsiderovi z Vaduzu dlouho vypadalo, že zaznamená další ztrátu. Až do 81. minuty totiž hrál se svým protivníkem nerozhodně, nicméně poté zabral a díky třem rychlým gólům zvítězil po výsledku 4:1. Hosté si sami zkomplikovali svou situaci krátce po odehrané hodině, kdy byl vyloučen brankář Benjamin Büchel.

Domácí si tak pojistili první místo skupiny E se stoprocentním bodovým ziskem a s jejich účastí v jarní fázi to vypadá poměrně dobře, naopak hosté po úvodní remíze s kyperským Apollonem Limassol stále nemají na kontě jedinou výhru. Hned první vážnější akce po necelých dvaceti odehraných minutách skončila vedoucím gólem favorita. Po přihrávce Reijnderse napřáhl ze střední distance Yusuf Barasi a parádně se trefil k pravé tyči.

Ovšem neuběhly ani další dvě minuty a Vaduz nečekaně srovnal krok. Anthony Goelzer po pobídce Çiçeka vypálil z hranice pokutového území a svou ranou překonal marně se natahujícího gólmana Verhulsta. Výběr vedený trenérem Pascalem Jansenem se pak jen marně snažil najít recept na pozornou defenzívu protivníka, v 61. minutě mu však hodně usnadnil situaci Buchel.

Ten totiž vyběhl daleko ze své branky a nevybíravě poslal k zemi unikajícího Odgaarda, skotský rozhodčí Walsh mu tak zcela po zásluze udělil přímou červenou kartu. Vzápětí chtěl domácím vrátit vedení právě aktivní Reijnders, jenomže náhradní gólman Chande ukryl jeho nebezpečnou dělovku ve svém náručí. Alkmaar svou obrovskou území převahu nakonec zužitkoval v 81. minutě.

Rozhodující branku zařídil Sam Beukema, jenž po pasu střídajícího Kerkeze z levého křídla rozvlnil síť hlavou. AZ pak přidalo další dva zásahy v nastaveném čase - nejprve ve druhé minutě pojistil jeho náskok japonský obránce Yukinari Sugawara, který svůj projektil z dvanácti metrů usměrnil s pomocí levé tyče přímo do dolního růžku, o tři minuty později uzavřel gólový účet Mees de Wit povedenou hlavičkou pod břevno po dalším skvostném centru Kerkeze.

Autor: Viktor Sandev / az.nl, uefa.com, soccerway.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele