Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina E, 6. kolo
03.11.2022 18:45 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Vangelis Pavlidis (© AFP)

Alkmaar doma porazil Dnipro a končí první

Alkmaar obhájil první místo ve skupině, protože si doma nakonec poradil s ukrajinským Dniprem. Rozhodující trefu na 2:1 zaznamenal tři minuty před koncem střídající Pavlidis.

Alkmaar hájil první místo, které před tímto posledním kolem měl ve svém držení. Jenže Dnipro bylo odhodlané v Nizozemsku vyhrát a samo postoupit z prvního místa. První minuty utkání mu ale moc nesedly a do šancí se dostávali spíš domácí, kterým se dařilo kontrolovat hru. Už v osmé minutě navíc domácí šli do vedení! Jesper Karlsson našel citlivým pasem před bránu nabíhajícího Jense Odgaarda, který se krásně položil do hlavičky a domácí vedli.

Hostujícího brankáře Walefa pak ještě vyzkoušel Karlsson osobně a ke střele z větší vzdálenosti se odhodlal taky kapitán Jordy Clasie. Naopak domácí brankář Verhulst moc práce neměl a hostům pořádně dlouho trvalo, než se dostali do větší šance. Artjom Dovbyk se sice natahoval po centru ze strany, ale nakonec na něj nedosáhl.

Pět minut před koncem poločasu ale ukázal svou razanci. Míč ze svého držení nepustil mladý obránce Ianis Hamache, který se dostal ke dvěma centrům. A právě ten druhý hledal před bránou Dovbyka. Mladý útočník si poradil s obráncem a díky svému důrazu srovnal na 1:1.

To ale Ukrajincům pořád nestačilo. Museli vyhrát, aby se dostali na čelo tabulky. Zajímavou akci vymyslel a pak i sám zakončil Nazarenko, ale brankář Verhulst byl včas na svém místě. Domácí několikrát střídali a právě střídající Lahdo spálil v 70. minutě velkou šanci, když o pár čísel minul tyč. Jasně lepší Alkmaar si ale nakonec poradil, když tři minuty před koncem rozhodl o jeho výhře střídající Pavlidis.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
EverlastD

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele