Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina G, 4. kolo
13.10.2022 18:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Ciprian Deac (© AFP)

Kluž opět využila nepřesné mušky Slavie. Nůžky Olayinky stály sešívané všechny body

Slávisté prohráli na hřišti Kluže 0:2 a v tabulce skupiny G Evropské konferenční ligy si vůbec nepolepšili. Slávisté navíc nedokázali skórovat již více než 330 minut. Sešívaní čelili v Rumunsku stejně jako před třemi lety penaltě, tehdejší hrdina Ondřej Kolář ovšem tentokrát nebyl v 11. minutě úspěšný. Pokutovému kopu Cipriana Deaca předcházel zcela zbytečný faul Petera Olayinky, který se ve vlastním vápně uchýlil k akrobatickému pokusu o odkopnutí míče.

Pražská Slavia si procházela velmi těžkým obdobím. Víkendovou porážku na půdě Sigmy Olomouc ovšem musela rychle hodit za hlavu, jelikož ji čekala klíčová odveta s Kluží. Ta ovládla první vzájemný duel 1:0, čímž zamotala skupinu G, ve které měly všechny celky shodný počet bodů. Sešívaní tak potřebovali na rumunské půdě zcela nutně bodovat, aby se přiblížili postupu do vyřazovací fáze.

První šanci měla v deváté minutě Kluž. Kolář musel hlavičku Yuriho Matiase vytěsnit s pomocí tyče. Při následném rohovém kopu zasáhl Olayinka ve snaze vystřihnout nůžky jednoho z útočících hráčů do obličeje a Deac poslal hosty po 11 minutách hry z penalty do vedení. Sešívaní poté začali soupeře přehrávat, jejich tlak ovšem přibrzdilo čtvrthodinové přerušení hry kvůli zdravotní indispozici fanouška. Slavia po obnovení zápasu pokračovala v aktivní hře. Ve třetí minutě nastaveného času mohl srovnat David Jurásek, ale těžký střílený centr z blízka do odkryté branky usměrnit nedokázal. Svěřenci Jindřicha Trpišovského tak ve třetím utkání po sobě prohrávali v poločase 0:1.

Také po změně stran byli sešívaní jasně lepším týmem a soupeře téměř nepouštěli k míči. Dlouho se jim však nedařilo vyprodukovat střelu na branku. Pouze mimo postupně mířili Ibrahim Traoré s Tarasem Kačarabou a Stanislav Tecl na zadní tyči pro změnu nedosáhl na vysoký centr. Udeřila tak opět Kluž, která po ojedinělém protiútoku získala rohový kop. Rogerův centr si našel skvěle hrající Yuri Matias, razantní hlavičkou zvýšil v 85. minutě na 2:0 a definitivně rozhodl o osudu utkání.

Slavia tak nezvládla ani odvetu a zaznamenala již třetí soutěžní porážku v řadě. Konferenční liga bude pokračovat 27. října. Pražané se střetnou s Ballkani, Kluž svede bitvu se Sivassporem.

Autor: Livesport.cz / Patrik Ledvinka

Komentáře (537)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele