Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina F, 4. kolo
13.10.2022 18:45 CET
4 : 2
(3:0)

Reportáž

Karl Holmberg (© AFP)

Přestřelka vyzněla ve prospěch domácích, Gent odjíždí ze Švédska s prázdnou

Djurgårdens si vítězství nad belgickým Gentem v poměru 4:2 zajistil už v prvním poločase, když se trefil Holmberg, Wikheim a Banda. Po dalším Wikheimově gólu z kraje druhé půle se hostům podařilo skóre pouze korigovat, a to góly Depoitreho a Cuyperse.

Zápas byl pro nezaujatého diváka velmi zajímavý už od prvních minut. K první nadějné hlavičce se dostával hostující Torunarigha, ta však ještě mířila mimo tři tyče. Po dvaceti minutách mohli fanoušci aktuálně druhého týmu švédské ligy propuknout v jásot. Krásnou střelou k tyči se po přihrávce Wikheima prosadil Kalle Holmberg.

Vyrovnat mohli Vanhaezebrouckovi svěřenci po půlhodině hry, Hjulsager však pouze orazítkoval tyč. A tak se po pohledné akci radovali domácí fotbalisté. Po přihrávce Erikssona se k míči dostal Wikheim a uklidil jej s přehledem za záda za brankáře Roefa.

Hosté se už těšili do kabin, místo zaslouženého odpočinku však dostali další tvrdý direkt. V nastaveném čase první půle se prosadil Banda, to když standardní situaci rozehrával opět Erikssen, který nadýchaným centrem našel právě hlavu zambijského středopolaře, rozdíl ve skóre se tak do poločasu zvýšil už na tři ve prospěch týmu z hlavního švédského města.

Druhá půle začala zrovna tak, jak skončila ta první - míčem v síti Gentu. Postaral se o to agilní Wikheim, který se po pohledné přihrávce Asora zevnitř velkého vápna nemýlil. Balón napálil doprostřed branky, gólman hostí byl proti střele bezmocný. To, že se schyluje k velkému debaklu pocítili belgičané, když Gustav Wikheim rozvlnil síť za pár minut potřetí, tentokrát byl však odmáván ofsajd.

Na další gól se opět fanoušci dlouho nenačekali. Přišel však na opačné straně, než by snad většina z nich očekávala. Na vysoký centr Fortuny si naskočil Laurent Depoitre a nádhernou hlavičkou do šibenice nedal šanci brankáři Vasjutinovi. To však stále nebylo vše. Ve dvaasedmdesáté minutě přišlo další snížení manka Buvolů. Střelou k tyčce se prosadil Hugo Cuypers a dal tak mírnou naději na potenciální dorovnání skóre.

Ve zbývající čtvrthodince se toho už však na hřišti příliš neudálo, a tak si třetí vítězství ze čtyř zápasů připsal na své konto Djurgårdens. Navíc mu dalo jistotu, že se minimálně do dalšího kola konferenční ligy udrží na prvním místě skupiny F. Naopak Gent má na svém kontě pouze čtyři body a o postup do vyřazovacích bojů bude muset ještě hodně bojovat.

Autor: Filip Vítek

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele