Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina F, 2. kolo
15.09.2022 18:45 CET
3 : 2
(0:1)

Reportáž

O výhře Djurgårdensu ve vyrovnaném zápase s Molde rozhodl v závěru Asoro

Ve švédském hlavním městě Stockholmu bylo k vidění velmi napínavé utkání mezi domácím Djurgårdensem a norským Molde. Oba týmy ve svých prvních zápasech bezbrankově remizovaly, a tak snily o plném bodovém zisku. Molde se ujalo vedení díky pokutovému kopu, který byl odpískán až skoro na konci poločasu. Penaltu proměnil ve 39. minutě Fofana. V druhé půli srovnal Doumbouya a po vyloučení hostujícího střelce Fofany otočil skóre Banda. Molde v deseti dokázalo čtvrthodiny před koncem znovu srovnat prostřednictvím Breivika, v nastavení však o domácí výhře rozhodl Asoro.

Domácí zahrozili hned ve druhé minutě, kdy z hranice pokutového území střílel k tyči Johansson; gólman Karlstrøm však střelu zneškodnil. Další ohrožení hostující svatyně bylo k vidění o pět minut později. Samostatná akce Magnuse Erikssona však ztroskotala na skvěle zasahujícím brankáři Karlstrømovi. Následovala poměrně klidná část utkání, ve které se oba týmy snažily postupně přehrát defensivu soupeře. První ohrožení domácí branky sice přišlo až skoro na konci poločasu, nicméně hostující příznivci se nemuseli zlobit. Brynhildsen se probil do vápna soupeře, ve kterém jej stáhl k zemi Lofgren; sudí Gergo Bogar a ukázal na penaltový puntík. David Datro Fofana poslal míč přesně k tyči, při oslavě gólu následně dostal žlutou kartu za nesportovní chování...

Branka do šaten je sice vždy nepříjemná, domácí tým se z ní však rychle oklepal. Ve 48. minutě ještě střela Bandy nebyla vůbec přesná, o pár momentů později ale došlo k vyrovnání. Právě Banda prodloužil rohový kop na zadní tyč, kde se k míči dostal Doumbouya a ten z bezprostřední blízkosti dokázal hlavičkou rozvlnit síť. V 57. minutě dohrál souboj s Radetinačem Fofana, který za svůj zákrok obdržel druhou žlutou kartu a byl vyloučen. Na gól z početní převahy nečekali domácí příznivci dlouho, hned z následné akce se o něj postaral Emmanuel Banda.

Hráči Molde dokázali své soupeře i v deseti hráčích tlačit a v 77. minutě se dočkali odměny. Přihrávku střídajícího Eriksena sice dokázal vystihnout Piotr Johansson, od něj se však míč odrazil pouze k dobíhajícímu Breivikovi, který prostřelil Vasjutina a skóre utkání bylo znovu vyrovnané. Když už to vypadalo, že se budou body dělit, tak padla další branka. Po centru Anderssona do malého vápna dotlačil míč do branky střídající Asoro.

Domácí mají po dnešní výhře na svém kontě již 4 body, Molde by mělo v následujícím zápase s Shamrockem Rovers, který v souběžně hraném utkání podlehl Gentu 0:3, konečně naplno bodovat, pokud si chce udržet šanci na postup do vyřazovací fáze.

Autor: Jakub Müller / onlajny.com, livesport.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele