Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina E, 5. kolo
27.10.2022 18:45 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Alkmaaru (© AFP)

Alkmaar přerušil svou sérii porážek a přiblížil se k osmifinále Konferenční ligy

Alkmaar ani na půdě lichtenštejnského outsidera nepředvedl optimální výkon a dlouho se s ním trápil, nakonec ho ale díky dvěma trefám po změně stran porazil 2:1 a má blízko k tomu, aby si zahrál osmifinále Konferenční ligy. Vzhledem k tomu, že Dněpr porazil kyperský Apollon (1:0), tak ještě nemá definitivní jistotu, na druhou stranu mu v závěrečném souboji s ukrajinským vyzyvatelem stačí uhrát bod.

V dosavadním průběhu skupiny E zvítězil již počtvrté a tabulce vévodí s dvanácti body. Před Dněprem je momentálně o body dva a jakákoli závěrečná remíza ho tedy pošle mezi šestnáctku nejlepších. Naopak FC ani na pátý pokus nezvítězilo a je beznadějně poslední se dvěma body. Na závěr skupinové fáze se představí v Limassolu a k posunu na třetí příčku potřebuje zvítězit. AZ nezvládlo předchozí tři duely, ale nyní se možná blýská na lepší časy.

Domácí přitom nehráli od samého začátku úplně špatně a v úvodní půlhodině si vytvořili dvě nadějné možnosti, ale Dobras s Fossem neuspěli. Hosté z ničeho nic prorazili ve 30. minutě, jenže trefa pozdějšího hrdiny Milose Kerkeze neplatila kvůli ofsajdu. V následujícím průběhu prvního poločasu tlačili, jenže Dani de Wit pálil z dobré pozice těsně nad a dvě obrovské možnosti Odgaarda zneškodnil pozorný brankář Buchel.

Jasný favorit se poprvé prosadil pět minut po změně stran. Kerkez se totiž po přihrávce Reijnderse prosmýkl mezi třemi protihráči a pak usměrnil míč přímo k bližší konstrukci. Svěřenci trenéra Pascala Jansena pojistili svůj náskok necelých dvacet minut před závěrečným hvizdem. Sám před Buchelem totiž stanul Myron van Brederode a svůj projektil poslal do pravé šibenice - 0:2. Vaduz sice po následné rozehrávce snížil díky přesné přízemní střele Nicolase Haslera z mírného úhlu, avšak na více se již nezmohl.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com, soccerway.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Elmas

0:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele