Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina E, 4. kolo
13.10.2022 21:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Konferenční liga (© scdnipro1.com.ua)

Vaduz doma nestačil na Dnipro, v nastavení rozhodl Dovbyk

Na druhé místo skupiny E poskočilo ukrajinské Dnipro. To sice před týdnem nevyzrálo na FC Vaduz, avšak v odvetě bylo úspěšnější. Hosty poslal v prvním poločase do vedení Hamache, ale na to za pět minut zareagoval Rastoder. Rozhodující branka padla až v nastavení a má jí na svědomí Dovbyk.

Po čtyřech kolech je ve skupině E přeci jenom jasněji. Vede Alkmaar o dva body před Dniprem, zatímco třetí je Limassol a poslední Vaduz. Všechny týmy však zůstávají ve hře o postup do jarní fáze.

V Lichtenštejnsku se hrálo bez branek jen do 25. minuty, než se provinil faulem kolem šestnáctky Fehr. Hosté tak měli k dispozici volný přímý kop a i když ten gólem neskončil, k odraženému balónu se v hloubi pole dostal Yanis Hamache a jeho projektil k překvapení všech skončil v síti. Vaduz ale rychle přispěchal s odpovědí a Elmin Rastoder s přehledem využil přihrávky Fehra a srovnal na 1:1.

Prakticky celý druhý poločas byl bez gólu. V 63. minutě sice Artem Dovbyk skóroval, ale všemu předcházel jasný ofsajd. Krátce na to byl ve stoprocentní příležitosti Rastoder a výtečným zákrokem se zaskvěl da Silva. Už to vypadalo, že zápas skončí smírem, když v první minutě nastaveného času udeřil Artem Dovbyk. Tomu poslal na hlavu ideální centr Tanchyk a Büchel byl v tomto případě krátký.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, uefa.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele