Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina B, 2. kolo
15.09.2022 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Amir Murillo a Octavian Popescu (© AFP)

V Bukurešti branka nepadla, FCSB se tak rozešlo smírně s Anderlechtem

Belgický Anderlecht po úvodní výhře nad dánským Silkeborgem toužil uspět i na rumunské půdě, ovšem po neatraktivním průběhu nedokázal najít recept na defenzívu FCSB a domů si tedy odváží pouze bod za bezbrankovou remízu. V tabulce skupiny B se nachází na druhém místě se čtyřmi body, naopak jeho čtvrteční soupeř se po premiérovém bodovém zisku posunul na třetí příčku právě o bod před poslední Silkeborg.

Za celých devadesát minut se diváci na stadionu v Bukurešti dočkali jen pěti pokusů mezi tři tyče. Hosté přeci jen měli o něco více míč ve svém držení, nicméně střelecky za svým protivníkem zaostávali a mohli být rádi, že ani jednou neinkasovali. První větší možnost tohoto střetnutí se zrodila přesně po dvaceti odehraných minutách a dostal se do ní domácí Edjouma.

Pětadvacetiletý záložník s kamerunskými kořeny málem skóroval po krásné individuální akci střelou z hranice pokutového území, ale proti byl brankář Van Crombrugge, který brilantním zákrokem odvrátil balón na rohový kop. Zhruba deset minut před přestávkou se na opačné straně chtěl prosadit Fábio Silva, ovšem s jeho razantním přízemním projektilem ze čtrnácti metrů si skvěle poradil pozorný gólman Târnovanu.

Od tohoto okamžiku nechtěl ani jeden výběr udělat jakoukoli chybu, míč se proto nejčastěji nacházel v blízkosti půlící čáry a po gólových možnostech nebylo ani vidu, ani slechu. Obrázek hry se prakticky nezměnil až do závěrečného hvizdu. Anderlecht se po reprezentační přestávce pokusí zaskočit favorizovaný anglický West Ham, FCSB by rádo zvýšilo své naděje na jarní fázi Konferenční ligy proti Silkeborgu.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, soccerway.com, uefa.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele