Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina B, 4. kolo
13.10.2022 21:00 CET
0 : 5
(0:2)

Reportáž

Konferenční liga (© AFP)

Silkeborg deklasoval FCSB i na jeho půdě

Týden starou ostudu si rumunské FCSB zopakovalo i na domácí půdě Areny Națională v Bukurešti. Silkeborg svého hostitele znovu zesměšnil pěti góly a prakticky mu zavřel brány do jarní fáze soutěže. Dánové se díky šesti získaným bodům posunuli na druhé místo tabulky za suverénním West Hamem.

Silkeborg vyhrál v prvním duelu jasně 5:0 a dobře začal i v Bukurešti. Už v 6. minutě si naběhl do vápna pro přihrávku Jorgensen a střelou doprostřed zaměstnal brankáře Tarnovanua. Nakonec to ani netrvalo dlouho a dánský celek šel do vedení. Pohlednou kombinaci zakončil v šestnáctce Kasper Kusk a brankář byl v tomto případě bez šance.

FCSB doufalo, že bude v odvetě Silkeborgu rovnocennějším partnerem, ale prvním poločas tomu vůbec nenasvědčoval. Jorgensen chvíli po Kuskově brance znovu napřáhl a branku Rumunů těsně minul. Každopádně domácí byli úplně z tempa a v 16. minutě už prohrávali o dva góly. Anders Ferslev Klynge vystřihl skutečnou parádu a rovnou z rohového kopu překvapil brankáře Tarnovanua. Naprosto opařené FCSB se zmohlo na jedinou možnost a pět minut před koncem poločasu zneškodnil Popescovu střelu brankář Larsen.

Rumuni na konec prvního poločasu navázali i po změně stran a proti střele Miculesca výtečně zasáhl Larsen. Podobně gólovou střelu vyslal i po hodině hry Olaru a hostující brankář znovu předvedl perfektní zákrok.

FCSB se nadechovalo, když v tom přišla studená sprcha. Soren Tengstedt vyslal přesný přízemní pokus a Tarnovanu na něho nedosáhl. Silkeborg i po třetí brance dál deptal svého soupeře a brzy mu přidal i čtvrtý a dokonce pátý gól. Sebastian Jorgensen slepil během tří minut dva góly. V prvním případě uklidil balón přízemní ranou k tyči a o tři minuty později si ránu do stejného terče zopakoval. Pro Rumuny byl průběžný výsledek až nedůstojný, na druhou stranu Silkeborg vedl zaslouženě.

Domácí se snažili alespoň výsledek zkorigovat, jenomže když se k něčemu dostali, vždy zasáhl skvělý Larsen. Šance FCSB jsou po další vysoké porážce už jen v teoretické rovině.

Autor: Ondřej Linhart / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Elmas

0:0

Reagovat
John Obi Mikel

0:2

Reagovat
REPLIKATOR

FCSB dobře v prdeli tuhle sezonu

Reagovat
Seydou Doumbia

za toto by měli zabít domácího trenéra i hráče

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele