Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina C, 6. kolo
03.11.2022 21:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Ramzi Safouri (© AFP)

Hapoel Beer-Sheva doma vysoko zvítězil, i přesto po závěrečném hvizdu smutnil

V posledním kole skupiny C Konferenční ligy se střetla mužstva Hapoelu Beer Sheva a vídeňské Austrie. Hosté neměli šanci na postup, nicméně chtěla svoji evropskou cestu zakončit vítězně. Hapoel ještě doufal v zaváhání polského Lechu, které však nepřišlo, a tak i přes výhru 4:0 do jarní fáze Konferenční ligy nepostoupil.

Favority v dnešním utkání bylo domácí mužstvo, které mělo na svém kontě čtyři body z pěti zápasů, byť ani jednou nezvítězilo. Ani začátek čtvrtečního utkání nenasvědčovalo tomu, že by se na této statistice mělo něco změnit, Hapoel se nedokázal dostat přes středovou řadu soupeře, naopak hrozili hosté. Střela Polstera však mířila mimo tři tyče, následně brankář Glazer své mužstvo podržel a o několik minut později oslavoval se svými spoluhráči první branku. Míč z rohového kopu, který zahrával Dor Micha, doplachtil přesně na hlavu Sagiva Jehezkela. Ten poslal balon do levého horního rohu Kosovy branky - 1:0.

Než se hosté stačili vzpamatovat z inkasované branky, vytahoval rakouský brankář míč ze své sítě podruhé. Na konci pohledné akce stál Safouri, který propálil bezbranného Kose po přesném centru Hatuela. Do konce prvního poločasu mohl navýšit vedení ještě útočník Eugene Ansah, jeho střela však nepatřila mezi ty nejpřesnější.

Hapoel byl lepším celkem i po přestávce, potvrdil to v 63. minutě, kdy dal na 3:0 Itay Shechter. Ten se uvolnil od bránícího Baltaxy, naběhl si na míč špílmachra Yosefiho a doklepl jej do odkryté branky. Když v 73. minutě padla branka na 4:0 poté, co si hlavou míč do vlastní sítě nešťastně sklepl Johannes Handl, bylo nadobro rozhodnuto.

Autor: Jakub Müller / onlajny.com, livesport.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
EverlastD

3:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:3

Reagovat
Elmas

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele